Clarificări făcute de FIFA

1 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ca urmare a presiunii făcute de către reprezentanţii cluburilor sportive şi a celor din cadrul federaţiilor naţionale, Federaţia Internaţională de Fotbal Asociaţie (FIFA) a emis o minută prin care reglementează trei dintre problemele ridicate de cluburi în această perioadă: negocierea noilor contracte, plăţile către angajaţi şi perioada de transferuri.

După cum se cunoaşte, pauza cauzată de pandemia de coronavirus a dat peste cap fotbalul mondial. Federaţiile naţionale nu ştiu dacă vor putea duce la bun sfârşit sezonul actual, majoritatea cluburilor au probleme financiare majore, jucătorii fiind cei mai afectaţi. FIFA a încercat să ofere câteva lămuriri.
Iată informaţiile publicate de FIFA, în sprijinul clarificării unora din problemele ridicate:
1. Perioadele de transferuri pot fi modificate în aşa fel încât să se muleze pe programul competiţional din fiecare ţară.
2. În ceea ce priveşte contractele care expiră şi noile înţelegeri, FIFA a punctat:
– o înţelegere care expiră la data iniţială de terminare a sezonului poate fi prelungită până la noua dată de încheiere a competiţiei;
– o înţelegere valabilă până la startul următorului sezon poate fi prelungită până la noua dată de începere.
3. Pentru a garanta o formă de plată a salariilor către jucători şi staff, pentru a evita litigiile, pentru a ne asigura că formaţiile nu dau faliment, FIFA propune:
– Cluburile şi angajaţii (jucători şi antrenori) sunt încurajaţi să coopereze pentru a ajunge la eventuale reduceri de salarii pe perioada de inactivitate.
Alternativ, toate înţelegerile dintre cluburi şi angajaţi ar trebui „suspendate” pe întreaga perioadă în care competiţia e oprită. În această situaţie să fie găsite variante alternative adecvate de plată pentru angajaţi. (Această secţiune se referă la: terminarea unilaterală a contractelor din cauza COVID-19, cluburi care refuză să plătească angajaţii, angajaţi care refuză să revină la muncă, cluburi care nu oferă angajaţilor facilităţi de pregătire adecvate sau tratament medical).
FIFA măreşte sumele alocate pentru recent creatul Fond al Fotbaliştilor Profesionişti împotriva COVID-19. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
De la MTS vin informaţii pozitive pentru sportivii din România

În Monitorul Oficial a fost publicată ordonanţa care stabileşte procedurile de acordare a facilităţilor pentru participanţii la activitatea sportivă (sportivi,...

Arbitrii români şomează… fără plată

Pentru că sunt plătiţi pentru fiecare meci în parte, unii dintre arbitrii români din ligile superioare nu au nici o...

La Spitalul municipal Hunedoara a izbucnit un pui de scandal! Medicul Carolina Radu îşi acuză colegii că ascund numărul de bolnavi cu COVID-19

Situaţia managerului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva pare să se repete şi cu cel al spitalului din municipiul...

Închide