Politica si administratie

Clădirea Teatrului din Petroșani va avea o nouă înfățișare

Clădirea emblematică pentru Valea Jiului, cunoscută pe vremuri sub numele de ”Casinoul Funcționarilor” și care găz­du­iește, astăzi, sediul teatrului din Petroșani, este propusă pentru restaurare și punere în valoare. “Împreună cu colegii consilieri județeni, am aprobat nota conceptuală și tema de proiectare pentru acest obiectiv de investiții.
Acesta este încă un pas important pentru instituția teatrală pe care am onoarea s-o coordonez. Clădirea teatrului din Petroșani, monument istoric, are nevoie mai mult ca oricând de restaurare și punere în valoare. Teatrul trebuie să devină un spațiu atractiv și din punct de vedere estetic, nu doar din punct de vedere artistic. Refacerea fața­de­lor și alte lucrări de mare impact vor fi de­rulate aici, odată cu identificarea surselor de finanțare, care pot fi inclusiv fonduri europene nerambursabile.
Le mulțumesc colegilor din conducerea Consiliului Județean Hunedoara și colegilor consilieri județeni pentru interesul acordat acestui spațiu cultural de excepție”, a spus Ion Bădin, vicepreședinte al Consiliului Ju­de­țean Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura