FlashSport

Ciuruiţi de sistem, ucişi de… criză

Ciprian Marinuţ

Primarul Lupeniului, Cornel Resmeriţă, a confirmat, ieri, oficial, retragerea din campionat a echipei de fotbal Minerul. Edilul şef susţine că motivul principal al „uciderii” echipei este mizeria din sistemul competiţional păstorit de FRF, însă mult mai veridic e abandonul din motive financiare.

Trage în arbitraje şi Federaţie

„Am decis să retrag echipa din campionat, din cauza arbitrajelor ostile care au existat în toate cele şase jocuri pe care le-am disputat în actualul sezon şi a umilinţei la care am fost supuşi de F.R.F. la partida din Cupa României cu Universitatea Craiova. M-a deranjat foarte mult că acel joc nu s-a disputat la Lupeni, aşa cum ar fi fost normal în urma tragerii la sorţi, obiectivul nostru fiind acela de a aduce o formaţie din Liga I în Valea Jiului. Am vrut atunci să nu ne mai prezentăm, dar nu am avut încotro, iar ceea ce s-a întâmplat în meciul cu CS Mioveni a pus capac. Arbitrul a dat un penalty inventat, care a arătat că are misiunea de a nu ne lăsa să câştigăm. Nu banii sunt motivul principal pentru care retrag echipa”, a declarat Resmeriţă, ieri, în cadrul unei conferinţe. Acesta a precizat că decizia sa de a retrage echipa din campionat este una irevocabilă şi că nimic nu îl va face să se răzgândească. „Miercuri (n.r.-mâine) vom trimite o adresă oficială la Federaţie, prin care o vom înştiinţa că ne vom retrage. Orice echipă din Liga a III-a poate lua gratuit locul Minerului Lupeni, în Liga a II-a”, a spus Resmeriţă.

Şi totuşi, banii vorbesc

În ciuda declaraţiilor oficiale ale lui Resmeriţă, care, ca orice politician, caută să arunce pisica moartă a acestei decizii dureroase în cârca altora, cauza mult mai veridică a abandonului pare criza financiară. Drept dovadă, Minerul Lupeni a supravieţuit şase ani în Liga secundă, în aceleaşi condiţii de arbitraj defavorabil şi umilinţe de la F.R.F., însă acum, Resmeriţă a observat şi că menţinerea echipei la acest nivel a costat foarte mult, dat fiind faptul că gruparea era susţinută doar de Consiliul Local. „Nu am fost ajutaţi de nimeni, doar Consiliul Local s-a implicat în susţinerea echipei, ceea ce este foarte greu. Este o tragedie pentru Valea Jiului, că încă o echipă se retrage, după Jiul Petroşani. Dar, nu puteam continua aşa la nesfârşit. Suntem singura echipă de fotbal care are intrarea gratuită la meciuri, iar puţinii oameni care vin la stadion ne înjură, în loc să ne încurajeze”, a spus edilul Lupeniului.

Se vor înscrie în Liga a III-a

Odată cu retragerea echipei din campionat, jucătorii Minerului vor deveni liberi de contract. „Fotbaliştii îşi vor primi actele şi sunt liberi să plece oriunde vor dori şi la orice echipă îi vrea. Cât priveşte oamenii din conducerea formaţiei, aceştia rămân la grupele de copii şi juniori, pentru a urmări tinere talente”, a spus Resmeriţă. Oficialul echipei din Lupeni a precizat că se vor face demersuri, ca din sezonul viitor Minerul Lupeni să evolueze în Liga a III-a. Minerul Lupeni era ultima reprezentantă a Văii Jiului în primele trei ligi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura