Sport

Ciufrilă, în „careul de aşi” al Europei

Ciprian Marinuţ

Echipa naţională de tenis sub 14 ani a României, cu Raluca Ciufrilă de la SCM Deva în rol de lideră, a ocupat locul patru la etapa finală a puternicului turneu internaţional „Winter Cup” , desfăşurat în Germania.
 

Victorie cu Olanda, eşecuri cu Rusia şi Germania
România a luat startul din postura de favorită numărul trei, după Rusia şi Cehia, iar la competiţie, erau calificate cele mai puternice opt echipe din Europa. Formată din Raluca Ciufrilă (SCM Deva, nr. 1 naţional) şi Andreea Ghiţescu (Dinamo Bucureşti, nr. 6 naţional), echipa tricoloră a câştigat meciul din sferturile de finală cu Olanda cu scorul de 2-1 şi s-a calificat în semifinale, între cele mai bune patru echipe ale continentului. Întâlnirea din penultimul act cu Rusia, favorita numărul unu, a fost însă fără istoric. Adversarele tricolorelor au dominat clar şi au câştigat ambele partide de simplu şi cea de dublu, în câte două seturi, şi s-au impus cu 3-0 la general. Oprită din drumul spre aur sau argint de puternica Rusie, România a mai avut şansa unei medalii în finala mică, pentru locurile 3-4 cu Germania. Din păcate, deşi aveau poziţii mai bune în clasamentul internaţional decât nemţoaicele, Ciufrilă şi Ghiţescu au pierdut iar toate meciurile, de data asta, în câte trei seturi, şi au rămas doar cu prezenţa în „careul de aşi”. Rusia a câştigat cu 2-1 finala cu Cehia şi a câştigat trofeul „Winter Cup”.

Trădate de oboseală
Lunella Maier, antrenoarea Ralucăi Ciufrilă de la SCM Deva, consideră că echipa României a ratat câştigarea unei medalii, din cauza oboselii şi a presiunii publicului din Germania. „Prin prisma valorii şi a poziţiilor din clasamentul internaţional Tenis Europe (Ciufrilă locul 14, Ghiţescu locul 23), echipa României pornea cu şansa a treia şi trebuia să câştige bronzul. Fetele au muncit foarte mult să câştige turneele preliminare de calificare şi să se impună în partida cu Olanda, iar la meciurile decisive au căzut fizic, din cauza oboselii. În plus, la partida cu Germania, ţara gazdă, publicul le-a susţinut frenetic pe nemţoaice, iar Ciufrilă şi Ghiţescu au fost în dezavantaj moral”, a spus Lunella Maier.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura