Sport

Ciufrilă a dus România între „aşii Europei”

Ciprian Marinuţ

Cu Raluca Ciufrilă de la SCM Deva în rol de lideră, echipa de tenis a României a câştigat Grupa D a calificărilor pentru competiţia „Tennis Europe Winter Cups”, categoria fete sub 14 ani, şi va juca la turneul final din Germania.
 

Va fi cap de serie
Cu Raluca Ciufrilă (nr. 1 naţional de la SCM Deva) şi Andreea Ghiţescu (nr. 6 naţional de la Dinamo Bucureşti), formaţia ţării noastre a ocupat locul întâi în grupa preliminară de la Bucureşti şi va fi cap de serie la turneul final din Germania. Tricolorele au avut tur liber în sferturi, întrucât erau cotate drept favorite, după care au dispus, în semifinale, de Slovacia, cu scorul de 2-1, şi au învins, în finală, echipa Marii Britanii, cu scorul de 3-0. Clasate pe primele două locuri, România şi Marea Britanie vor participa la turneul final, care va avea loc în perioada 18-20 februarie, la Kamen, în Germania, unde vor fi prezente cele mai bune opt echipe europene. Grupările Ungariei (locul 3), Slovaciei (locul 4), Poloniei (locul 5), Belgiei (locul 6) şi Portugaliei (locul 7) au fost eliminate.
Medaliile pentru poziţiile 1-3 au fost înmânate, din partea Federaţiei Romane de Tenis, de Florenţa Mihai, finalistă la Roland Garros, în anul 1977.

Performanţă de top
Roxana Mohănescu, căpitanul nejucător al echipei României, a spus că obiectivul formaţiei tricolore a devenit acum câştigarea unei medalii europene. „Nu speram că o să câştigăm grupa preliminară, dar fetele au crezut în şansa lor şi au învins. Au fost şi momente în care au jucat cu trac, însă după ce au scăpat de presiune, au arătat un tenis de bună calitate. Vrem să ne întoarcem cu o medalie din Germania”, a precizat Mohănescu. Gorjeanca Raluca Ciufrilă, legitimată la SCM Deva,  a afirmat că se aştepta ca echipa României să-şi confirme statutul de favorită în turneul de la Bucureşti. „Am fost favorite numărul unu şi ne aşteptam să câştigam calificările. Era jenant să nu obţinem prima poziţie”, a spus Ciufrilă. Lunella Maier, antrenoare la SCM Deva, consideră că performanţa Ralucăi Ciufrilă este excelentă. „Raluca a dovedit încă o dată că e o jucătoare extraordinară. Calificarea între cele mai bune opt echipe europene reprezintă o performanţă excelentă pentru tenisul românesc”, a spus Lunella Maier.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura