Ciobanul ucigaş din Retezat şi-a pregătit apărarea

22 ianuarie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Ciobanul Mihai Obreja a atacat cu apel sentinţa Tribunalului Hunedoara, prin care a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor, iar după aproape trei luni de zile de la condamnare a primit un termen în care să-şi poată pregăti apărarea.

Obreja speră să-i convingă pe magistraţii din Alba Iulia că ar fi fost în legitimă apărare şi nu este vinovat de omor. De altfel, individul nu şi-a recunoscut fapta şi consideră că sentinţa este nedreaptă. Nemulţumite sunt şi rudele ciobanului ucis, dar şi procurorii, toţi considerând că 13 ani de închisoare este o sentinţă prea mică în comparaţie cu fapta comisă. Pe lângă închisoare, magistraţii au mai decis ca Obreja să plătească soţiei ciobanului pe care l-a omorât în bătaie o despăgubire materială de 8.516 lei şi 50.000 euro daune morale.
Ciobanul se află în arest preventiv şi a încercat în mai multe rânduri să-i convingă pe magistraţi să-l elibereze. Bărbatul şi-a ucis un rival în urma unui scandal pornit de la împărţirea locurilor de păşunat. Cinci ciobani s-au încăierat în zona şaua Paltina, din Retezat, iar cearta a degenerat într-o bătaie în toată regula. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au stabilit că Mihai Obreja a lovit victima cu un corp contondent, (o bâtă cu un manşon metalic în capăt) lovituri care i-au provocat moartea.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Elevă accidentată pe trecerea de pietoni

O adolescentă de 16 ani, din Petroşani, a ajuns la Spitalul de Urgenţă după ce a fost lovită pe trecerea...

Soprana Andreea Soare ar susţine un concert caritabil la Deva

Gestul motocicliştilor de la două cluburi din judeţ care i-au construit o casă „bunicului Victor” din satul Plopi, comuna Bretea...

Gura lumii 23.01.2018

  Vorbesc gurile rele că un personaj dintr-o instituţie din municipiul de la poalele Cetăţii ar trage sforile pe acolo...

Închide