Cioban dispărut în munte, căutat de salvamontiştii hunedoreni

23 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Bărbatul trebuia să ghideze doi ciobani cu turmele de oi către Platoul Borăscu, din Masivul Godeanu. Mai mulţi salvamontişti din Hunedoara şi Uricani îl caută pe bărbat.
Ciobanul dispărut cunoştea zona montană şi ar fi trebuit să-i ducă pe alţi doi ciobani în Munţii Godeanu, pe Platoul Borăscu, la peste 2.000 de metri altitudine. Pentru a ajunge pe Borăscu, accesul cel mai bun este pe la Câmpu lui Neag – Câmpuşel, către izvoarele Jiului de Vest, iar de acolo se urcă panta spre Vârful Paltinul, către Platoul Borăscu. A făcut un popas alături de ceilalţi doi colegi, şi-a lăsat lucrurile şi telefonul mobil şi ar fi plecat în recunoaşterea traseului, dar n-a mai revenit. Ceilalţi doi au cerut ajutor salvamontiştilor, iar echipele din cadrul Salvamont Hunedoara şi Uricani au plecat, luni, în recuperarea sa. Bărbatul n-a fost găsit până la lăsarea întunericului, astfel că ieri dimineaţă au fost reluate căutările.
„Târziu în noapte, echipele de salvatori au întrerupt căutările din cauza întunericului şi a ceţii. O echipă s-a retras din munte, iar alta a făcut bivuac în creasta principala a Godeanului (…) Azi, (n.r. ieri) cei din munte au reînceput căutările, iar o altă echipa de opt salvatori montani se îndreaptă spre creastă pentru ai ajuta“, a anunţat Salvamont Hunedoara.
Până la zona în care ar fi dispărut ciobanul, echipele de salvatori au avut de parcurs un traseu de circa cinci ore. Mai mult, zona în care ciobanul s-ar fi rătăcit este una greoaie cu foarte multe pericole, iar vremea ploioasă o face şi mai periculoasă. (M.Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hunedoara, printre judeţele cu cele mai multe locuinţe vândute

Potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară în luna mai 2020, au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 32.089...

La spitalul din Deva, nici un caz COVID de aproape o săptămână

Deşi autorităţile de la centru ne ameninţă să ne luăm adio de la măsurile de relaxare care ar trebui să...

Ţări pentru care nu se mai aplică izolarea

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat recent lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină /izolare (zonă...

Închide