Cinematograful din Petroşani a primit numele actorului Şerban Ionescu

Maximilian Gânju

Redeschis la circa 25 de ani de la ultima proiecţie, cinematograful din Petroşani a fost redenumit în cadrul unei ceremonii la care a luat parte soţia regretatului actor Şerban Ionescu.

Botezat de comunişti ”Victoria”, cinematograful a fost construit în anul 1957, iar timp de 25 de ani, după Revoluţie, a fost în paragină. În urma unei investiţii de 3 milioane de lei, cinematograful a devenit funcţional de la începutul anului, iar acum a fost şi rebotezat.
Astfel, municipalitatea Petroşani şi comunitatea locală aduc aduc un omagiu marelui actor care şi-a început cariera la teatrul din Petroşani. ”Amprenta culturală a lui Şerban Ionescu va rămâne, veşnic, la Petroşani.
Cinematograful din localitate poartă numele regretatului actor. Prezenţa doamnei Magda Catone la redenumirea cinematografului este onorantă pentru noi. Cinematograful din Petroşani este singurul edificiu din ţară care poartă numele regretatului actor Şerban Ionescu. Am ţinut astfel să onorăm memoria acestui mare artist a cărui carieră a început la Petroşani în anul 1982”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul localităţii.
Şerban Ionescu s-a stins din viaţă în anul 2012, iar în vara acestui an a fost declarat post-mortem şi Cetăţean de Onoare al municipiului Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.