Cine va plăti taxa specială pentru salubrizare în Deva?

04-salubritateNatalia Bumbac

Taxa specială de salubrizare pentru cetăţenii Devei a fost instituită de ieri, după ce Consiliul local al municipiului a votat un proiect de hotărâre în acest sens. Deoarece au existat mai multe nemulţumiri pe acest subiect, reprezentanţii administraţiei locale au venit cu lămuriri suplimentare în care arată cine şi în ce condiţii va plăti suma percepută de primărie.

Aşadar, taxa specială de salubrizare va fi plătită doar de către persoanele fizice şi juridice care nu au încheiat un contract cu operatorul, direct sau prin asociaţiile de proprietari, sau al căror contract a fost reziliat. Cuantumul acestei plăţi va fi de câte şapte lei pe lună de persoană pentru cei care locuiesc în condominii, sau în gospodării individuale, iar pentru firme va fi de 200 de lei pe tonă. În prezent, tariful lunar pentru persoanele fizice pentru serviciile de salubrizare este de şase lei pe lună. Cei care nu au contract pentru acest serviciu vor fi identificaţi de operator.
Primăria, amendată cu 30.000 de lei
Reprezentanţii Primăriei Deva au mai arătat că „potrivit Legii serviciului de salubrizare a localităţilor nr. 101/2006, administraţia publică locală este obligată să instituie taxe speciale pentru salubrizare şi să deconteze lunar operatorilor, direct din bugetul local, contravaloarea serviciilor pentru utilizatorii fără contract.” În municipiul reşedinţă de judeţ, această taxă a fost aprobată printr-o HCL din 2015, dar prevederile acesteia nu au fost aplicate. Motiv pentru care Primăria Deva a fost amendată cu 30.000 de lei de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC). Răzvan Mareş, viceprimar al Devei, a mai spus că din cele peste 61.123 de persoane câte figurează în evidenţele primăriei, aproximativ 14.000 nu au contracte cu operatorul de salubrizare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare