Politica si administratie

Cine sunt candidaţii pentru primăriile hunedorene. Dinastia Resmeriţă, greu de oprit, Dunca şi Buhăescu defilează

Adriana Năstase

De ani buni, primăriile din Valea Jiului, cu excepţia Petroşaniului, sunt conduse de social-democraţi. De aceea, este foarte greu pentru liberali, ca să nu mai spunem de alte partide, să ia vreo primărie aici. Şi la Petroşani, Ridzi este contestat, iar acum are şi un adversar puternic, pe Costel Avram (PSD), de care se teme.

Resmeriţă dansează
Pentru Primăria Lupeni s-au înscris în bătălia electorală cinci candidaţi. Actualul edil şef, Lucian Resmeriţă, nu are nici un fel de problemă să obţină un nou mandat. Este foarte greu să dărâme cineva dinastia Resmeriţă, iar parti­dele ştiu acest lucru. De aceea, îşi stabilesc nişte candidaţi care sunt sacrificaţi şi atât. Cei cinci pentru Primăria Lupeni sunt: Lucian Resmeriţă (PSD), Cristian Roşu (PNL), Nicolae Ivănuş (Pro România), Radu Napău Stoica (PMP) şi Emil Tărcan (USR).

A scos primăria din faliment
Pentru funcţia de primar al oraşului Aninoasa sunt patru politicieni care atacă postul. Este vorba de primarul în funcţie, social-democratul Nicolae Dunca, cel care a reuşit să scoată primăria din faliment, şi care conduce oraşul din 2012, Ilie Botgros (PMP), care a fost primar aici o perioadă lungă, de 20 de ani, Nicolina Pop (PNL) şi Adrian Albescu (Pro România).

Buhăescu nu are probleme
La Uricani e greu de crezut că Dănuţ Buhăescu (PSD) poate fi bătut. El are doi contracandidaţi, pe Andrei Perneş (PNL) şi Ion Coşnete (ALDE).
Buhăescu se îndreaptă, aşadar, spre un nou mandat în fruntea Uricaniului. În aceste condiţii, Valea Jiului este aproape toată roşie, dacă ne luăm după culoarea politică a partidului din care fac ei parte. Iar dacă social-democratul Costel Avram câştigă bătălia electorală în municipiul Petroşani cu liberalul Tiberiu Iacob-Ridzi, atunci toată Valea Jiului va fi roşie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura