Politica si administratie

Cine sunt candidaţii pentru primăriile hunedorene. Bălan nu are emoţii, Cazacu defilează, iar la Haţeg se joacă în trei

Sorina Popa

Astăzi vă prezentăm candidaţii pentru funcţia de primar din Orăştie, Brad şi Haţeg. În primele două localităţi, cam­pania va fi sigur una anostă, deoarece sunt alegeri cu final cunoscut. La Haţeg se joacă postul de primar.

Doar patru candidaţi
Pentru fotoliul de primar al municipiului Orăştie se bat doar patru candidaţi. Se vede treaba că nu prea e vreun mare gheşeft să conduci acest municipiu. În aceste condiţii, primarul în funcţie, Ovidiu Bălan (PSD), nu are de ce să-şi facă griji, va obţine un nou mandat. Deşi el este supus atacurilor venite din partea contracandidaţilor, se pare că
a­cestea nu prea au efect şi nu-i pun probleme lui Bălan. Iată care sunt ceilalţi trei candidaţi la postul de primar al municipiului Orăştie: Gheorghe Depcia (PNL), Adrian Secui (USR/ PLUS) şi Georgeta Hancheş (Pro România).

Fără experienţă
La Brad, bătălia electorală se dă, oficial, între actualul edil şef, Florin Cazacu (PSD), Raul Matei (USR/PLUS, susţinut de PNL), Dorin David (PER), Cristian Leucian (ALDE), Benone Morariu (Pro România), Sebastian Stroescu (PMP). Aşadar, având în vedere candidaţii înscrişi pentru alegerile pentru Primăria municipiului Brad, putem spune că nici aici nu se joacă funcţia de primar, pentru că Florin Cazacu va câştiga detaşat un nou mandat în fruntea brădenilor. O analiză simplă arată că formaţiunile politice duc lipsă de candidaţi de anvergură, aruncând în luptă nume de care nu am auzit sau am auzit foarte puţin până acum. Cum cred liderii politici că pot câştiga o primărie cu candidaţi fără pic de carismă, e greu de înţeles.

La Haţeg, lupta se dă în trei
La Haţeg, după retragerea actualului primar din cursa electorală, lucrurile nu sunt încă clare. Şanse au aproape toţi cei patru candidaţi. De ce aproape toţi patru? Pentru că USR, totuşi, nu contează prea mult în bătălia electorală de la Haţeg. Ca atare, îi avem în cursă pe fostul primar al oraşului, Nicolae Timiş (Pro România), pe Sorin Crai (PSD), pe Adrian Puşcaş (PNL) şi pe Remus Andrei (USR). Dar se pare că bătălia pentru câştigarea primăriei se va duce între primii trei candidaţi.

3 comentarii la „Cine sunt candidaţii pentru primăriile hunedorene. Bălan nu are emoţii, Cazacu defilează, iar la Haţeg se joacă în trei

  • Asa arata un articol echilibrat dintr-un ziar din anul 2020?

  • Sorina Popa, ce le mai stii tu pe toate si dai mura- gura cititorului!
    Esti tare iubitoare de pezede!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.