Cine se joacă cu Termocentrala Mintia? O oprim, o repornim, şi tot aşa

Sorina Popa

Termocentrala Mintia s-a oprit din nou. Nu mai contează a câta oară, însă mii de deveni nu au apă caldă şi nici căldură în perioada aceasta destul de friguroasă.

Ce spun cei de la termocentrală?
Noul director al Termocentralei Mintia, Mircea Birău, a declarat pen­tru MESAGERUL HUNEDOREAN că în aceste zile se fac reparaţii şi revizii, pregătiri pentru sezonul rece care se apropie cu paşi rapizi. „A trebuit să oprim termocentrala pentru reparaţii şţi revizii. Nu vreau să comentez de ce nu s-au făcut ele până acum. Până în weekend-ul acesta o repornim. Pro­babil pe vineri”, a declarat directorul Mircea Birău.
În ultima perioadă, termocentrala şi salariaţii de aici a fost în centrul unor scandaluri şi greve. Salariaţii au acuzat administraţiile că nu le pasă de ei şi de unitate şi că se vrea închi­derea producătorului de energie elec­trică. Sindicaliştii au făcut grevă, unii au fost în greva foamei timp de câteva zile. Protestele au fost la se­diul uni­tăţii, dar şi în faţa Prefecturii Hune­doa­ra. Cu toate astea, lucrurile nu au fost rezolvate. Până una alta, s-a ce­rut intrarea în faliment a Complexului Energetic Hunedoara, societatea aflată în prezent în insolvenţă.

One thought on “Cine se joacă cu Termocentrala Mintia? O oprim, o repornim, şi tot aşa

  • 13 octombrie 2020 la 11:52
    Permalink

    Păi și înainte de 89 se oprea apa câte o lună, de mergeau bieții Deveni la Strei să se spele. În afară de poluare nu ne-a adus nimic bun această termocentrală. Închideți-o și dați-i afară pe toți.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare