Cine repară drumul judeţean care traversează satul Bălata

15 martie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Se ştie că, lucrările de reţele de apă şi canalizare din satul Bălata, comuna Şoimuş, au afectat drumul jdueţean care trece pe acolo. Sătenii au întrebat în repetate rânduri ce se întâmplă cu şoseaua respectivă şi când va fi ea reabilitată? Iată că lucrurile au fost lămurite.

„Vom repara porţiunea respectivă”
Administraţia locală din comuna Şoimuş îşi asumă starea drumului judeţean 761, pe sectorul care traversează satul Bălata, având în vedere că în această zonă, primăria de­ru­lează un program de extindere a reţelelor de apă şi canalizare. De asemenea, re­pre­zentanţii Primăriei comunei Şoimuş promit că vor repara drumul în zonele unde acesta a fost afectat.
„Ne asumăm starea Drumului Judeţean 761 pe tronsonul din satul Bălata, care este afectat în urma execuţiei lucrărilor de ca­nalizare aflate în desfăşurare. Pe tronsonul afectat vor fi executate lucrări de reparaţii a dru­mului”, a declarat primarul comunei Şoi­muş, Mihai Irimie, la finalul unei vizite în teren efectuată, ieri, împreună cu administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, şi vicepreşedintele CJ Hunedoara, Ion Bădin.
Alături de acest sector de drum, Primăria comunei Şoimuş are în administrare alte două tronsoane care au fost predate în anul 2018 pentru ca administraţia locală să implementeze proiectele de infrastructură de apă şi apă uzată.

„Politica trebuie lăsată la o parte”
„Consiliul Judeţean Hunedoara susţine realizarea proiectelor de dezvoltare locală. Primăriile care ne-au solicitat sprijinul au primit răspunsuri pozitive din partea noastră, indiferent de culoarea politică a primarului. Când suntem aleşi de cetăţeni să facem administraţie, politica trebuie lăsată deo­parte. Dar, în acelaşi timp, şi noi cerem ca auto­rităţile locale să respecte prevederile contractuale, avizele şi autorizaţiile emise, astfel încât să asigure starea de viabilitate a drumurilor preluate temporar în administrare. Da, sunt drumuri judeţene, dar atâta timp cât acolo se desfăşoară lucrări de interes local, autorităţile locale răspund de starea aces­tora”, a declarat Costel Avram, adminis­tra­torul public al judeţului Hunedoara.
Administraţiile locale care au preluat în ad­ministrare sectoare de drumuri judeţene au obligaţia să execute lucrări de întreţinere peri­odică pentru menţinerea stării de viabilitate a drumurilor, astfel încât circulaţia rutieră să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi confort. De asemenea, potrivit contractelor de ad­mi­nis­trare, primăriile au obligaţia să notifice con­structorul ce execută aceste lucrări cu privire la aducerea la starea iniţială de viabili­tate a sectoarelor de drumuri afectate.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Traian Berbeceanu a revenit în PNL Deva

„În luna octombrie a anului trecut domnul prim ministru Ludovic Orban mi-a propus să preiau funcţia de prefect al Capitalei,...

Policlinica Spitalului municipal Hunedoara “se vindecă” în ritm alert

Adriana Năstase În septembrie, anul trecut, Ambulatoriul de specialitate al Spitalului „Dr. Alexandru Si­mionescu” din Hunedoara a intrat într-un am­plu...

Beriu: urmează să înceapă construcţia unui bloc ANL

Magdalena Şerban Beriu este comuna în care tinerii au primit locuri de casă, dar în timp, parcelele des­tinate unui astfel...

Închide