Cine mai crede că Termocentrala Mintia va fi cumpărată?

Adriana Năstase

Grupul de firme din Coreea de Sud, format din companiile AKEDA, Hyunday-Power Systems şi BKB, intenţionează să cumpere şi să investească la Ter­mo­cen­trala Mintia, astfel încât producţia de energie electrică să aibă la bază grupuri pe gaz metan şi panouri fotovoltaice, anunţă Prefectura Judeţului Hunedoara.

Gaz metan și panouri fotovoltaice
„La sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Hunedoara a avut loc o întâlnire între pre­fectul Călin Marian şi o delegaţie a unui con­sorţiu de firme sud coreene interesat în a­chi­ziţionarea Termocentralei Mintia. La dis­cuţii au fost prezenţi subprefecţii Oana An­dreea Biriş şi Lorincz Szell precum şi ad­mi­nistratorul special al CEH, Cristian Roşu, împreună cu reprezentantul administra­to­rului judiciar, Emil Gros. Grupul de firme din Coreea de Sud, format din companiile AKEDA, Hyunday-Power Systems şi BKB, intenţionează să cumpere şi să investească la Termocentrala Mintia, astfel încât pro­ducţia de energie electrică să aibă la bază grupuri pe gaz metan şi panouri foto­vol­taice”, anunţă prefectura.
La întâlnirea de luni, prefectul Călin Ma­rian i-a informat pe investitori că judeţul Hu­nedoara dispune de forţă de muncă bine pregătită pentru producţia de energie iar resursa umană de care va fi nevoie poate fi folosită atât din cea existent, cât şi dintre cei care se vor pregăti în şcoală, la nivel de învăţământ mediu şi superior.

În 3-4 ani să investească aici
Administratorul judiciar al CEH, Emil Gros, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDO­REAN că “investitorii coreeni sunt interesați să cumpere activul de la CEH și, în 3-4 ani să investească în capacitatea de producție pe gaz metan, astfel încât să ajungă la 1.000 de MW producție. Von anunța prețul termo­cen­tralei, a activului, la sfârșitul acestei luni”.
În acest sens, reprezentanţii consorţiului sud coreean au avut întâlniri oficiale la Mi­nis­terul Energiei după care au efectuat o vizită de informare tehnică la termocen­trală.
Firmele sud coreene sunt implicate în in­vestiţii în energetică şi în alte ţări din Europa şi Asia, dar şi de pe alte continente.
Surse din cadrul CEH susțin că Termo­cen­trala Mintia a foste valuată la 60 de mili­oane de euro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.