Cine este discreditat?

28 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Editorial

Ieri, am avut prima reacţie a preşedintelui Băsescu la scandalul mediatic legat de fratele său, Mircea Băsescu şi, fireşte, asociat şi de numele său. Reacţia acestuia a fost făcută publică, sub forma unui comunicat al Preşedinţiei.
Potrivit comunicatului, Traian Băsescu constată că „în ultimele zile, unii politicieni şi persoane asociate acestora desfăşoară o campanie de discreditare sistematică a unor instituţii ale statului”. „Preşedintele Traian Băsescu îi asigură pe români că instituţiile statului au capacitatea de a gestiona problemele care ţin de siguranţa naţională“, se arată în comunicatul Preşedinţiei. De asemenea, se precizează că preşedintele „va explica la momentul oportun, ce se află în spatele manipulării politico-mediatice care vizează discreditarea statului“.
Deci, în principal, cam aceste lucruri se spun în comunicatul cu pricina. Citindu-l, am rămas perplecşi. În primul rând, comunicatul este cam vag, ca să nu zicem ambiguu. Dar să trecem peste asta. Ceea ce ni se pare însă anormal, este faptul că în comunicat se vorbeşte despre „manipulări politico-mediatice, care vizează discreditarea statului”. Or, după cât ştim, scandalul mediatic din ultimele zile l-a avut ca ţintă pe Mircea Băsescu, fratele preşedintelui şi, în tot ce s-a scris în ziare şi s-a comentat pe posturile TV, nu există nici o referire la vreo instituţie importantă a statului sau direct la Statul Român. Şi atunci, de unde până unde se vizează discreditarea statului? Sau, domnul preşedinte consideră că, în calitate de frate al domniei sale, Mircea Băsescu este instituţie a statului?
Dacă bine ţinem minte, preşedintele Băsescu n-a fost atacat direct în scandalul explozibililor. Eventual, acesta poate să spună că acuzaţiile care i se aduc fratelui domniei sale îl ating, indirect, şi pe dânsul. Chiar dacă aşa este, trebuie avut în vedere că domnul Băsescu deţine  doar funcţia de preşedinte al României, cu prerogativele înscrise în Constituţie, el nu este Statul Român. Or, din comunicatul de ieri, ce putem înţelege? Că domnul Traian Băsescu şi-a propus să transpună în practică  replica lui Ludovic al XIV-lea, regele Franţei, „Statul sunt eu”. Iar noi, fraierii, îl credeam, atunci când l-am votat, campion al democraţiei, cel mai devotat apărător şi promotor al statului de drept. Uite, cum se mai înşală lumea!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Minor muşcat de faţă de un câine

Un minor de şase ani din localitatea Petrila a fost muşcat de faţă de câinele de pază al unui localnic....

Fotbal în week-end

Echipele hunedorene din Liga a II-a vor susţine, mâine, 29 august, ora 11.00, meciurile contând pentru etapa a III-a, după...

Dusã cu elicopterul la Tg. Mureş

Ieri, un elicopter SMURD a aterizat la Deva, pentru a transporta o tânără de 27 de ani, una dintre victimele...

Închide