Politica si administratie

Cine doneazã un sac cu sare instituţiilor judeţene?

  Nicolle Ebner

În prima zi de iarnă veritabilă, SC Drumuri şi Poduri Hunedoara a fost amendată, deoarece a intervenit cu întârziere pentru îndepărtarea zăpezii de pe „mica autostradă” care face legătura între Deva şi Hunedoara. Însă cine sancţionează oare instituţiile judeţene şi primăriile în faţa cărora tronează poleiul şi gheaţa, făcând aproape imposibil accesul, în siguranţă?

Nu văd ce se întâmplă în ograda lor
Ca în fiecare an, iarna ne prinde total sau parţial, pregătiţi pentru a face faţă nămeţilor sau poleiului care se instalează confortabil pe drumurile publice, trotuare şi aleile dintre blocuri, sau în jurul instituţiilor judeţene asaltate zilnic de petiţionari, sau hunedoreni cu probleme urgente de rezolvat, unele chiar în folosul statului. La nivel judeţean, direcţiile de resort au raportat că au asigurat stocul de material antiderapant, utilaje de intervenţie şi altele. Paradoxal, se pare că aceleaşi instituţii care veghează la bunul mers al lucrurilor în judeţ nu au măcar un sac cu sare pe care să-l împrăştie în faţa uşilor, astfel încât, hunedorenii să nu-şi rupă picioarele sau mâinile, din cauza stratului de gheaţă ce face aproape impracticabil accesul în sediile cu pricina. Astfel, trotuarul din jurul clădirii istorice în care funcţionează Prefectura, Consiliul Judeţean, Biblioteca judeţeană este atât de bine tapetat cu gheaţă, încât trecătorii circulă ţinându-se de gard sau de clădire. Nici la Primăria Deva lucrurile nu stau mai bine, probabil, pentru că viceprimarul Cosmin Costa este prea ocupat să răspundă apelurilor venite din partea devenilor, după ce şi-a făcut public numărul de telefon, tocmai pentru rezolvarea situaţiilor dificile create de vremea nefavorabilă. Lista este lungă, în cauză fiind toate instituţiile judeţene, fără excepţii.
Cât despre obligativitatea agenţilor economici şi a asociaţiilor de proprietari de a curăţa zăpada şi gheaţa din faţa magazinelor sau a scărilor de bloc, nici vorbă. Se pare că funcţionarii nu pot face muncă de teren, ca să împartă eternele şi inutilele somaţii, taman din cauza stratului de gheaţă din faţa primăriei sau de pe trotuarele necurăţate. Tot ca în fiecare an, salvarea vine de la sine. Se încălzeşte vremea iar soarele munceşte de zor, în folosul comunităţii, să topească gheaţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura