Cîmpeanu, „profet” şi în judeţul lui

Ciprian Marinuţ

Pilotul brădean Mihai Cîmpeanu (foto) a triumfat la ediţia a III-a a Cupei „Straja Lupeni”, singurul raliu de viteză pe traseu montan din judeţul Hunedoara. Pentru a-l depăşi pe Lucian Boroianu, care a concurat pe cea mai puternică maşină din competiţie, Cîmpeanu a fost ajutat de ploaia căzută în a doua manşă de concurs.

Vremea, a ţinut cu Câmpeanu

Rivali în lupta pentru medalii la grupa A în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, Mihai Cîmpeanu şi Lucian Boroianu s-au duelat pentru primul loc şi la Raliul „Straja – Lupeni”, desfăşurat sâmbătă în Valea Jiului, în competiţia naţională de Viteză pe Traseu Montan. Cu cea mai puternică maşină din concurs (Mitshubishi EVO 9), Boroianu a ocupat primul loc după prima manşă, la o diferenţă minimă de două zecimi de secundă. Cîmpeanu a reuşit să răstoarne situaţia în manşa secundă, când s-a „alergat” pe ploaie, fiind mai rapid cu aproape două secunde decât Boroianu.

„La jumătatea competiţiei, i-am spus lui Boroianu că îl voi depăşi, chiar cu riscul de a face maşina pachet sau a ieşi în decor, pentru că vroiam să câştig neapărat acasă. N-a fost nevoie însă să risc atât de mult, pentru că a început ploaia şi a anulat diferenţa de forţă dintre maşini. Când a contat doar măiestria pilotajului, l-am depăşit clar pe Boroianu şi am câştigat trofeul”, a spus brădeanul. Pe locurile următoare după Cîmpeanu şi Boroianu, în clasamentul general, s-au situat Adrian Moraru, Robert Macra şi Florin Crişan.

Vidican, lider la grupa H12

Un alt pilot din judeţul Hunedoara, deveanul Cosmin Vidican, a fost cel mai bun la grupa H12 şi a ocupat locul trei în clasamentul debutanţilor. Competiţia a fost organizată de Automobil Clubul Român – Filiala Hunedoara şi Clubul Sportiv Auto-Karting Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi al Primăriei Lupeni şi a aliniat la start 23 de piloţi licenţiaţi şi 22 de amatori. S-au acordat diplome, cupe şi medalii, dar şi premii în bani, însă numai primilor cinci din clasamentul general, astfel: locul 1- 350 lei, locul 2- 250 lei, locul 3- 150 lei, locul 4- 100 lei, locul 5- 50 lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Au picat proba nervilor tari

Mureşul Deva a scăpat printre degete victoria în meciul de acasă cu nou-promovata Alro Slatina. Trupa antrenată de Gică Barbu...

Repetiţie finală la „Nunta lui Figaro“

Sâmbătă, scena Teatrului Judeţean din Deva a fost din nou animată, după o perioadă lungă de timp. Asta, pentru că...

Romii din Petrosani vor înapoi în Franta

Romii repatriaţi, care au revenit la Petroşani, vor să plece înapoi în Franţa, dar sunt şi traumatizaţi de experienţa expulzării,...

Închide