Chioşcurile din Deva riscă să fie închise

Andreea Lazăr

Toţi patronii de chioşcuri din Deva riscă să pună lacătul pe afacere. Şi asta, deoarece nici unul din ei nu a respectat legea, în momentul amenajării obiectivelor.

Nu funcţionează legal

Potrivit legii, fiecare chioşc, indiferent că vinde ziare, produse de patiserie sau cu produse mixte, trebuie să fie prevăzut cu grup sanitar. În municipiul Deva, nici unul nu are aşa ceva. Vânzătorii sunt nevoiţi să apeleze la localurile sau instituţiile publice apropiate în cazul nevoilor fiziologice. Situaţia este mai critică în cazul chioşcurilor cu program non-stop. În apropierea unora, există toalete ecologice, dar nici aşa, legea nu poate fi respectată. O spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara. „Potrivit Legii nr. 98/2004, republicată, fiecare unitate trebuie să aibă grup sanitar. Noi am efectuat controale în acest sens iar celor găsiţi cu nereguli le-am dat un termen pentru remedierea acestora. Dacă nu se va respecta termenul dat de noi, vom decide suspendarea temporară a activităţii. Până în acest moment, un singur agent economic a depăşit termenul fără să remedieze deficienţele şi i se va suspenda activitatea”, a declarat dr. Valeria Andreescu, din cadrul DSP Hunedoara.

Termene din toate părţile

Cei care ar trebui să fie primii care verifică respectarea legii, nu o fac. Este vorba de reprezentanţii Primăriei Deva, care au acordat autorizaţiile de funcţionare pentru aceste chioşcuri, dar nu au mai verificat dacă patronii respectă sau nu legea. Tot ei sunt singurii care pot retrage autorizaţiile. „Ştim situaţia, dar nu ne permitem să le închidem, pentru că asta ar însemna ca zeci de oameni să rămână fără serviciu. Le-am dat şi noi acestor patroni termene pentru intrarea în legalitate, iar dacă nu le vor respecta, va trebui să le retragem autorizaţia. Mai au timp până în vară”, a declarat Cosmin Costa, viceprimar al municipiului Deva.

Singurul chioşc care va trebui să-şi suspende temporar activitatea va fi cel din centrul Devei, din faţa Casei de Cultură. Surse din cadrul DSP Hunedoara susţin că patronul acestuia nu a respectat termenul dat de autorităţi pentru amenajarea unui grup sanitar.

2 comentarii la „Chioşcurile din Deva riscă să fie închise

  • 24 februarie 2011 la 9:13
    Permalink

    abia astept sa il inchideti si pe asta…

  • 15 decembrie 2011 la 17:53
    Permalink

    Pun pariu ca are cursu de igiena valabil! Sa ocupat doamna doctor Andreescu de asta, numa s-al cautati!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.