Chinezoaica Chenchen Guan, noua campioană olimpică la bârnă

Gimnasta Chenchen Guan (foto) a fost ultima pe lista de concurs a finalei și a fost notată cu 14.633.Revenită în con­curs, Simone Biles, marea vedetă a Sta­telor Unite, a obținut medalia de bronz cu o notă de 14.000. Între Guan și Biles s-a clasat o altă sportivă din China, Xijing Tang, notată cu 14.233.
Finala la bârnă de la Jocurile Olimpice a fost așteptată cu mare interes, având în vedere că românca Larisa Iordache s-a calificat cu a patra notă. Reprezentanta României a sperat până în ultima clipă că va putea participa în această finală olim­pică. Durerea la gleznă pe care a simțit-o a fost însă peste limita de supor­tabilitate ca om.
Finala a stârnit totuși un interes major la nivel global, având în vedere că a marcat revenirea în competiție a americancei Simone Biles.
Canadianca Elizabeth Black a intrat prima în finală și a primit 13.866 pentru evoluția ei, notă cu care s-a clasat pe locul 4.
Primul exercițiu de medalie l-a pre­zen­tat chinezoaica Xijing Tang, care a urcat în frunte cu 14.233. Imediat a urmat în con­curs și Simone Biles. Sportiva a preferat să meargă la siguranță și a avut o evoluție pentru care a fost notată cu 14.000.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.