Politica si administratie

Chinezii vor afaceri în Hunedoara

Nicolle Ebner

În timp ce românii bat pasul pe loc, blocaţi de lipsa unor măsuri coerente de ieşire din criză, poporul chinez munceşte de zor să găsească noi oportunităţi de afaceri. Ieri, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), în prezenţa administraţiei judeţene şi a unei delegaţii din Regiunea Autonomă chineză NINGXIA HUI, s-a semnat un acord de intenţie privind stabilirea unor relaţii de prietenie şi colaborare între cele două regiuni.

Colaborare cu Ningxia

Pentru CJH, este primul contract oficial la un asemenea nivel şi vine la momentul potrivit, după cum apreciază preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ. „Misiunea noastră în judeţul Hunedoara este de a analiza potenţialul şi oportunităţile de investiţii ale zonei (…) o delegaţie formată din oameni de afaceri din regiunea NINGXIA HUI, care va veni, în perioada următoare în judeţ, va stabili în ce domenii se va concretiza colaborarea noastră”, a răspuns întrebărilor presei, Xu Songnan – vicepreşedintele Asociaţiei Poporului pentru Prietenia cu Ţările Străine, din NINGXIA HUI. „Cred că premisele unei strânse colaborări sunt deja create, prin existenţa, la Deva, a fabricii de biciclete DHS, cea mai importantă investiţie chineză din România, şi a deschiderii filialei Institutului Confucius, ce dă posibilitatea elevilor liceului „Sigismund Toduţă” de a învăţa limba chineză. (…) Dat fiind faptul că documentul semnat prevede şi o susţinere economică, nu doar culturală, consider că, această perioadă este propice pentru a participa, cu capitalul pe care îl aveţi, la dezvoltarea judeţului Hunedoara. Cu alte cuvinte, aţi venit la momentul potrivit”, a declarat Mircea Ioan Moloţ.

Summit economic

Regiunea Autonomă NINGXIA HUI din China are o suprafaţă mai mică decât a judeţului Hunedoara, doar cinci mari oraşe, însă, un număr impresionant de locuitori – 5,9 milioane, reprezentând 1/3 din populaţia României. Regiunea este înfrăţită cu alte 70 de judeţe – regiuni din afara Chinei. Regiunea Autonomă NINGXIA HUI este pe locul şase în China din punct de vedere al resurselor minerale, este cea mai importantă provincie agricolă şi cea mai mare producătoare de energie electrică din această ţară. După semnarea acordului de intenţie de la Deva, oficial, protocolul de colaborare între judeţul Hunedoara şi Regiunea Autonomă NINGXIA HUI va fi semnat, în luna august, în China. În plus, preşedintele Mircea Ioan Moloţ, însoţit de o delegaţie de patru persoane, a fost invitat oficial să ia parte la un summit pe teme economice, ce se va desfăşura în perioada 25-30 septembrie, în Regiunea Autonomă NINGXIA HUI.

One thought on “Chinezii vor afaceri în Hunedoara

  • Mai Molot, daca nici chinezi mai mici decat tine nu ai gasit…Ce dracu…incerca la pigmeii din Australia

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura