Politica si administratie

Chinezii, interesaţi sã facã afaceri în judeţ

O delegaţie de oameni de afaceri chinezi din Regiunea Autonomă Ninxia Hui, aflată în vizită în judeţ, şi-a exprimat interesul pentru dezvoltarea unei societăţi mixte, prin care să fie colectate pieile şi lâna produse de crescătorii de ovine şi bovine din judeţul Hunedoara, discuţiile pe această temă fiind purtate, vineri, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara.
Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a declarat că va sprijini demersurile investitorilor chinezi, în contextul în care în judeţ se prelucrau, înainte de 1989, aproximativ un milion de piei pe an, în timp ce acum, producătorii de haine din piele locali abia dacă reuşesc să proceseze circa 30.000 de piei, în aceeaşi perioadă de timp. „Suntem dispuşi să asigurăm facilităţi pentru investitorii chinezi, mai ales dacă vor construi în perimetrele parcurilor industriale de la Hunedoara sau Călan. Sper să avem un rezultat concret al discuţiilor până în primăvara anului viitor, până atunci, urmând să fie efectuate mai multe teste tehnologice pe mostre de piei şi lână produse în judeţul Hunedoara”, a declarat preşedintele Moloţ.
La rândul său, şeful delegaţiei chineze, Long Fei, a menţionat interesul pentru dezvoltarea legăturilor comerciale cu judeţul Hunedoara, el apreciind faptul că între Regiunea Autonomă Ninxia Hui şi CJ Hunedoara, a fost semnat un protocol de colaborare în urmă cu un an. „Avem o relaţie de colaborare foarte bună cu judeţul Hunedoara, iar între preşedinţii celor două regiuni, a fost semnat un protocol de colaborare. Dorim să investim în judeţul Hunedoara în domeniul pielăriei şi al lânii’, a afirmat Long Fei, directorul general al Biroului pentru industrie uşoară al Regiunii Autonome Ningxia Hui. El a mai arătat că există un interes şi pentru cultura de cartofi, ce ar urma să fie folosiţi la producerea de amidon în una din fabricile chineze din regiunea sa.
Relaţiile de colaborare între CJ Hunedoara şi Regiunea Ninxia Hui din China au fost stabilite în urmă cu un an, când a fost semnat un protocol între cele două părţi. Documentul vizează dezvoltarea relaţiilor în domeniile de prelucrare a pieilor şi a lânii, în învăţământ, sănătate, schimburi reciproce de studenţi şi personal medical. (A. Năstase)

3 comentarii la „Chinezii, interesaţi sã facã afaceri în judeţ

  • Pfui, da chinezii astia sunt tare inalti. Sau e molot pricajit rau?

  • ..dar handicapatul ăla de Costel Avram,ce caută acolo????…şi ne mirăm când spune că el face jocurile în judeţ!!!!….ai grijă Nistore, ai grijă…!!!!

  • ba molot vezi ca chinezii au o lege interesanta . cine fura este impuscat pe stadion!
    tu dupa cat ai furat ar trebui sa te traga-n teapa romanii ! sa ti-o bange-n *** si sa ti-o scoata pe gura porcule!! ai auzit sion mircea molot? din *** pana-n gura sa simti durerea suferita de oamenii pe care tu iai furat de cand ai fost ales viceprimar la deva si pana azi!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura