Cetate primeşte un cadou nesperat! Federaţia o invită să joace pe prima scenă!

2. Cetate Deva handbal 8 august - pagina 11Ovidiu Mănăstire

Deşi se pregătea să evolueze în Divizia A de handbal feminin, conform regulamentului, echipa Cetate Deva a primit o invitaţie neaşteptată. Astfel, gruparea patronată de Marian Muntean a fost chemată  de către Federaţia Română de Handbal să ia locul echipei HM Buzău în Liga Naţională, după ce aceasta a declinat locul primit la rândul lui cadou.

Nu e pentru cine se pregăteşte…
Într-o perioadă când toţi ochii sunt aţintiţi spre echipa naţională feminină la Jocurile Olimpice, schimbările sunt la ordinea zilei în Liga Naţională de handbal feminin. Astfel, echipa Handbal Municipal Buzău a anunţat că renunţă la locul pe prima scenă, primit cadou din partea Federaţiei Române de Handbal după retragerea grupării HCM Baia Mare. Astfel, oficialii de la Bucureşti s-au reorientat rapid şi au invitat în locul trupei din Buzău pe Cetate Deva, trupă care ocupase locul 4 la turneul de promovare – retrogradare de la Piteşti. „Am primit o hârtie de la federaţie în care se preciza că Deva se poate înscrie în Liga Naţională, conform locului ocupat la baraj”, a spus preşedintele echipei Cetate, Marian Muntean.

…ci pentru cine se nimereşte
Practic, e o situaţie asemănătoare ca şi în Liga I de fotbal, iar Federaţia Română de Handbal, pentru a nu avea o primă ligă incompletă, recurge la ultimele soluţii, cu o lună înaintea debutului noului sezon. Preşedintele grupării devene înclină să accepte invitaţia de a juca în Liga Naţională, deoarece conform spuselor sale, „nu primeşti un astfel de cadou în fiecare an” dar problemele de abia acum ar începe pentru Cetate. Deşi a primit asigurări din partea Primăriei Deva şi a Consiliului Local că va fi sprijinit în susţinerea echipei, Muntean aşteaptă un ajutor şi din partea Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru a asigura un buget pentru viitorul sezon al Ligii Naţionale.

N-are jucătoare şi nici antrenor
În plus, într-o lună, Cetate trebuie să-şi aducă un lot de jucătoare capabile pentru a evolua pe prima scenă, precum şi un antrenor. Chiar şi în aceste condiţii, timpul este scurt iar exemplele cele mai elocvente sunt grupările Rapid Bucureşti şi HC Alba Sebeş. Acestea au fost „pasagere” în sezonul trecut al Ligii Naţionale şi au fost în mare măsură „sparring-partners” pentru restul competitoarelor. În cazul în care Cetate va juca pe prima scenă în viitorul campionat, debutul ei ar fi pe teren propriu, în 11 septembrie, contra medaliatei cu bronz de anul trecut, Corona Braşov.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare