; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Cetate, la prima victorie din retur

31 martie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Echipa clubului devean LPS Cetate a învins vineri pe teren propriu, formaţia ACS Dumbrăviţa cu 1-0, în întâlnirea care a contat pentru etapa a 20-a a Ligii a III-a de fotbal.
Partida de la Deva a început într-un ritm alert şi prima ocazie importantă s-a înregistrat în minutul 12, când Raţ a respins în faţă mingea trimisă de Bîrza, iar Radak, atent, a trimis mingea în corner.
În minutul 20 s-a înscris singurul gol din această partidă: deveanul Cocan a şutat de la 20 de metri lateral stânga, înşelător, în colţul lung al porţii lui Miklos.
Repriza secundă a fost mai interesantă deoarece echipa din Dumbrăviţa a ieşit mai mult la atac, dar Cetate a replicat periculos. S-au consemnat mai multe situaţii de gol decât în prima repriză, cu formaţia deveană mai hotărâtă să obţină victoria.
Din nou, finalul de joc a fost dramatic pentru gazde, deoarece oaspeţii au trecut în trei rânduri pe lângă egalare. În min. 90 Silaghi a şutat de la 30 de metri, Raţ a scăpat mingea în faţă, dar Dina şi Radak fiind la post au reuşit să respingă. Apoi în prelungirile partidei, portarul devean în min. 90+3 a salvat echipa de un gol, boxând balonul trimis din corner, pentru ca în min. 90+5 tot el să devină salvatorul echipei, când a respins cu un reflex formidabil, cu piciorul, şutul lui Silaghi din şase metri, având însă şi şansă, deoarece Podină a reluat din 10 metri peste poarta goală.
O victorie meritată şi muncită a devenilor care se mişcă mai bine şi pot spera la evitarea retrogradării.
La finalul partidei, Ciprian Luca, antrenorul secund al echipei devene, a declarat: „Meci foarte greu, vă spun sincer, în faţa unei echipe puternice. Ne lipsea victoria în acest retur. Deşi am făcut ultimele trei jocuri bune, nu am câştigat, iată însă că astăzi a fost să fie victorie. Diferenţa s-a făcut la atitudine, este meritul băieţilor. Au alergat mult, au luptat pentru fiecare minge. Am încercat de când am venit la echipă să îmbunătăţim în special pregătirea fizică. Nu am putut face prea multe la acest capitol, pentru că suntem în timpul campionatului. Etapa viitoare avem un alt meci greu, dar mergem la Metalurgistul Cugir să câştigăm.”
LPS Cetate Deva: Raţ – Kelemen, Radak, Dina, Roşie – Boldea (86 Cuibari), Bărîcă – Cocan (61 Jude), Mărmăneanu, Tegbo – Lupu (90+1 Pascu). Antrenor – Ciprian Luca.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hunedorean spune:

    Felicitari ! Hai Deva !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă, 1.04.2019

Toma Coconea,  sportiv din Petroşani Pentru că a obţinut un statut special la o competiţie mondială exclusivistă, Red Bull X...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Gelozia

Se spune că o persoană din trei este geloasă. Iar dacă stăm să analizăm cauzele subtile ale geloziei, desluşim două...

Gura lumii, 1.04.2019

Un individ obscur şi-a mutat afacerile necurate într-o zonă săracă a judeţului, iar cei în drept să se intereseze de...

Închide