FlashSport

Cetate Deva a intrat la apă

Ciprian Marinuţ

Handbalistele echipei devene au rămas de căruţă şi la al treilea meci susţinut pe teren propriu în actuala ediţie de campionat, fiind învinse, aseară, scor 22-29 (11-14), de Tomis Constanţa. Trupa „dirijată” de Alexandru Weber a fost condusă pe tot parcursul partidei, cu excepţia primelor opt minute, astfel că victoria echipei de pe litoral e incontestabilă.

Ciuca bătăilor acasă

Cetate Deva a eşuat şi la treia încercare de a câştiga acasă. După eşecurile la limită cu Ştiinţa Baia Mare (26-28, în etapa I) şi Rulmentul Braşov (25-26, în etapa a III-a), Cetate a fost umilită, în runda a V-a, de Tomis Constanţa, care s-a impus la şapte goluri diferenţă, 22-29. Cu o singură victorie în cinci etape, cu un joc modest şi cu un lot subţire, visul european al echipei devene se transformă şi în acest sezon, în coşmarul luptei pentru salvarea de la retrogradare.

Fără drept de apel

După un început promiţător, în care a condus cu 2-0, Cetate a fost răpusă de aceleaşi boli vechi ale echipei. Lipsa de idei şi scheme în atac, greşelile incredibile la pasarea mingii şi moleşeala bătrânească din defensivă au permis jucătoarelor de la Tomis să fie vioara întâi a partidei. Cu excelenta Loredana Mateescu în rol de coordonatoare şi cu fosta jucătoare a Reminului, Diana Pătru, perfectă pe extremă, Tomis a condus cu cinci şi şapte goluri diferenţă în prima repriză: 4-9 (min. 17) şi 7-14 min. 26). Cetate a trăit doar prin aruncările de la şapte metri transformate de Cartaş şi a intrat nesperat la pauză cu doar trei goluri în minus: 11-14. Startul reprizei secunde a dat speranţe puţinilor spectatori din tribune, întrucât Cetate a reuşit să se apropie la un singur gol diferenţă: 16-17 (min. 42). Antrenorul Tomisului, Ion Crăciun, a ştiut însă exact ce butoane să apese, iar echipa de la mare le-a băgat rapid pe devence la apă. Diferenţa a crescut treptat şi a ajuns la final la umilitorul scor de 22-29.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura