Sport

Cetate a rămas fără antrenor

Ciprian Marinuţ

Tehnicianul Liviu Andrieş (foto) a părăsit clubul Cetate Deva, pentru că obiectivul de performanţă cerut de finanţatorul clubului, Marian Muntean, pentru noul sezon, i s-a părut imposibil de realizat cu actualul lot de handbaliste.

Învrăjbiţi de performanţă
Venit la Cetate pentru ultimele etape din returul campionatului trecut, Liviu Andrieş nu a mai apucat să conducă echipa şi în noul sezon, care va începe peste două săptămâni. După o lună de pregătire, participarea la două turnee de jocuri amicale la Reşiţa şi la Deva şi o serie de discuţii în contradictoriu cu finanţatorul Marian Muntean, Liviu Andrieş a decis să renunţe la colaborarea cu CSM Cetate Deva. „În şedinţele de analiză a rezultatelor şi jocului echipei după turneul de la Deva, am avut o serie de discuţii cu patronul Marian Muntean. Am ajuns la concluzia că nu îndeplinesc condiţiile de performanţă cerute de finanţator şi am decis să ne despărţim pe cale amiabilă”, a spus antrenorul. „Am fost nemulţumit de jocul echipei în meciurile de pregătire şi am avut o şedinţă cu Andrieş, iar el a spus că mai mult de atât nu poate face nici în campionat. Atunci, i-am plătit pentru cât a muncit şi am decis să ne despărţim pe cale amiabilă. Toate cheltuielile clubului se învârt în jurul unui obiectiv de performanţă spre care tindem. Or, dacă un antrenor îmi spune din start că nu are nici măcar speranţe pentru a-l realiza, atunci, nu are rost să pierdem timp şi bani împreună. Eu vreau ca la toate meciurile, echipa să se bată pentru victorie, pentru că în actualul context din campionatul intern, în care valorile s-au nivelat în jos, diferenţa o face atitudinea şi ambiţia. Iar cine pleacă din start cu gândul că va pierde, nu corespunde cerinţelor mele”, a precizat Marian Muntean. Din surse neoficiale, se pare că antrenorul ar fi spus că el poate obţine maximum locul nouă în noul sezon, în vreme ce finanţatorul vrea minim locul cinci, pentru a-şi împlini visul de a juca în cupele europene. În cele trei partide ale turneului de la Deva, CSM Cetate Devatrans a obţinut o victorie cu Universitatea Reşiţa (29-26), o remiză cu Metalurg Skopje (34-34) şi a fost învinsă de CSM Bucureşti cu 25-34.

Viitorul depinde de jucătoare
Cu două săptămâni înainte de startul campionatului Ligii Naţionale, Cetate e pregătită de un antrenor ţinut la secret (altul decât Ioan Mătăsaru) şi are doar patru jucătoare legitimate oficial la FRH. Marian Muntean a spus că participarea echipei în noul sezon depinde de rezultatele pe care le va avea gruparea în turneul de pregătire, care va avea loc la Zalău, la finalul săptămânii. „Dacă handbalistele îşi schimbă atitudinea şi demonstrează că vor să se bată pentru performanţă, le voi legitima şi vom participa în campionat. Dacă nu, mă retrag, întrucât nu are rost să pierd bani de pomană”, a afirmat Muntean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura