Actualitate

Certificatul de urbanism al proiectului de la Roşia Montană rămâne valabil

Certificatul de urbanism al proiectului minier de la Roşia Montană rămâne valabil, după ce Tribunalul Cluj a validat documentul, respingând în acelaşi timp, acţiunea de anulare a acestuia, înaintată de către Asociaţia Aurarilor Alburnus Maior şi Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM), se arată într-un comunicat de presă al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).

„O victorie pentru comunitatea locală“
Potrivit sursei citate, Tribunalul Cluj a validat Certificatul de Urbanism nr. 87/2010 şi a respins acţiunea unor ONG-uri, de anulare a documentului emis pentru proiectul minier propus de RMGC. „În decembrie anul trecut, Tribunalul Bucureşti a respins o acţiune similară, formulată de Greenpeace şi Centrul de Resurse Juridice. Mai mult, în luna mai 2011, Curtea de Apel Bucureşti a respins, în mod definitiv şi irevocabil, cererea de suspendare a certificatului de urbanism nr. 87/ 2010, emis către RMGC“, se menţionează în comunicatul citat. Validarea certificatului de urbanism se face pentru a patra oară în ultimii doi ani, atât de către instanţele din Bucureşti, cât şi de cele din Cluj.
„Decizia reprezintă o nouă victorie pentru comunitatea locală, pe drumul către un viitor mai bun şi către miile de locuri de muncă atât de necesare în acea zonă. În ultimii ani, RMGC a câştigat 15 procese importante, majoritatea iniţiate de câteva ONG-uri, care luptă împotriva creării de locuri de muncă şi împotriva dezvoltării economice. Progresele majore făcute în evaluarea proiectului minier ne dau speranţe că ne îndreptăm spre o rezoluţie cât mai rapidă, care va avantaja comunitatea locală, patrimoniul şi dezvoltarea durabilă a zonei Roşia Montană“, a declarat Dragoş Tănase (foto), directorul general al RMGC.

Patru miliarde de dolari
Conform datelor companiei investitoare, care citează estimările din 2010 ale specialiştilor britanici de la Oxford Policy Management, la un preţ al aurului de 900 de dolari/uncie, proiectul minier de la Roşia Montană aduce peste patru miliarde de dolari în economia României, ceea ce va duce la o contribuţie totală potenţială la PIB-ul României de 19 miliarde dolari, incluzând efectele de multiplicare. În prezent, preţul aurului este de aproximativ 1.600 dolari/uncie. Proiectul minier de la Roşia Montană va genera mii de locuri de muncă, respectând legislaţia de mediu din România şi Uniunea Europeană şi contribuind cu 140 de milioane dolari la conservarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural din localitate şi din România. (AGERPRES)

3 comentarii la „Certificatul de urbanism al proiectului de la Roşia Montană rămâne valabil

  • niste minciuni.
    proiectul e amanat cel putin pentu un an de zile.

  • Curtea de Apel Alba Iulia a anulat irevocabil joi, in urma unei reclamatii depusa de trei organizatii non-guvernamentale, decizia din 2009 a Consiliului Local Rosia Montana prin care a fost validata procedura de vot privind Planul de Urbanism General (PUG) si Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru Zona de Dezvoltare Industriala Rosia Montana Gold Corporation, se arata intr-un comunicat al Gabriel Resources, inregistrata in Canada si listata la Toronto, citat de Mediafax.

  • CE MOACA DE SECTANT SI UMFLAT ARE ASTA DIN POZA.EL CREDE CA E DIN FILMUL ALA A LUI AMZA PELEA,AURUL ,DOLARII SI ARDELENII,PARCA II ZICEA.S-O FII INDOPAT DE LA ATATEA MICIUNI STIUTE NUMAI DE EL

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura