Cererile devenilor, onorate de Serviciul de Gospodărire Municipală

Magdalena Şerban

La solicitarea cetăţenilor, reprezentanţii Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPÎGM) Deva încearcă să onoreze, printre altele, cât mai multe cerinţe legate de înlocuirea sau suplimentarea mobilierului stradal (în special în zona blocurilor) sau montarea unor garduri de împrejmuire a zonelor verzi.

„Un exemplu deja pus în practică este gardul de împrejmuire a zonelor verzi adiacente blocurilor din cartierul Dacia din Deva. Aici au fost montate suporturi pentru ghivece cu flori, iar totul a fost realizat în regie proprie, de către angajaţii noştri şi cu materialele noastre. Gardul este din fier forjat şi a fost conservat, fiind pus, pe vremuri, pe B-dul Iuliu Maniu. Ce scoatem din arealul ce necesită reabilitare nu ducem la fier vechi, ci încercăm să folosim acolo unde e nevoie. A mai fost montat pe B-dul Decebal, în preajma Şcolii «Regina Maria», în cartierul Dorobanţi (fostul Favorit) etc. Nu este singura cerinţă de acest gen, aşa că ne vom da silinţa să executăm cât mai multe lucrări pentru a veni în întâmpinarea doleanţelor devenilor. Însă, pentru asta trebuie să fim contactaţi de asociaţiile de proprietari. Urmează să mai punem în zona Micro 15, mai exact, la Uzo Balcan“, a precizat Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M. Deva.
O altă noutate este că vor fi înlocuite băncile stradale deteriorate (se înlocuiesc scândurile afectate de vreme), iar la blocurile unde s-au cerut bănci şi măsuţe pentru relaxare/socializare se vor implementa, dar pe rând. De asemenea, Parcul Cetate va beneficia de noi topiari, pe lângă cei doi ce pot fi admiraţi la ora actuală (figurine din iarbă, inspirate din desenele animate). Reamintim că devenii pot transmite instituţiei sugestii, propuneri sau opinii, la nr. de telefon 0254-233.588 (inclusiv în perioada weekend-ului) sau 0744-354.828 (persoană de contact Ovidiu Oltean).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.