Cercetaţi pentru tentativă de omor

Maximilian Gânju
    
Un război cu topoare şi bâte, pornit în urmă cu circa două luni în cartierul Colonie din Petroşani, între trei romi şi doi locuitori ai cătunului Dâlja, s-a soldat cu rănirea gravă a ultimilor doi. Trei romi sunt cercetaţi şi riscă 12 ani de temniţă.


Dosarul instrumentat de procurorul de caz este axat pe infracţiunea de tentativă de omor deosebit de grav. Acesta a fost finalizat, materialul de urmărire penală le-a fost prezentat celor trei inculpaţi, urmând a fi alcătuit rechizitoriul, precum şi sesizarea instanţei de judecată. Incidentul dintre cele două părţi a avut loc în martie, atunci când trei romi, din cartierul Colonie, le-au administrat o bătaie soră cu moartea unor băştinaşi din Dâlja Mică. De la comiterea faptei cei trei se află în arest, în prima fază, pentru 29 de zile.
„La data respectivă, a avut loc un conflict spontan, între grupurile formate din părţile vătămate şi cei trei inculpaţi. În urma loviturilor primite cei doi bărbaţi domiciliaţi în Dâlja Mică au suferit o serie de leziuni ce le-au pus viaţa în pericol, fapt pentru care au fost internaţi în spital, în vederea salvării vieţii”, a declarat Ioan Nicodim, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Romii, la rândul lor, au depus plângere cum că ar fi fost agresaţi de către cei doi locuitori ai cartierului Dâlja Mică. „Romii au formulat o plângere penală împotriva celor două părţi vătămate iar în cauză, au fost efectuate actele specifice, au fost acceptate probele solicitate de către inculpaţi, pentru probarea respectivei plângeri şi urmează să dispunem în consecinţă”, a mai precizat Ioan Nicodim.
Toţi cei trei romi vor răspunde în faţa instanţei, în aceeaşi măsură, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor deosebit de grav. În plus, aceştia vor fi judecaţi în stare de arest preventiv.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.