Cer pedepsirea individului care a asmuţit un câine Amstaff pe un maidanez

3 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Mai multe ONG-uri care se ocupă de salvarea câinilor fără stăpân au iniţiat o petiţie prin care cer pedepsirea aspră a hunedoreanului care a asmuţit un câine din rasa Amstaff pe un maidanez. Acesta a filmat întreaga scenă şi apoi s-a lăudat cu fapta reprobabilă pe reţelele de socializare.
Individul are 25 de ani, iar proprietarul Amstaff-ului, fratele lui, are 41 de ani şi este din Turdaş. În filmarea terifiantă se vede clar că totul a fost premeditat. Căţelul fără stăpân este aruncat într-o groapă de mici dimensiuni iar apoi câinele Amstaff, asmuţit asupra lui.

Poliţiştii au dat amenzi şi continuă cercetările
Incidentul terifiant ar fi avut loc la finele săptămânii trecute, în Orăştie, iar poliţiştii hunedoreni au fost alertaţi de iubitorii de animale după postarea filmului în care câinele fără stăpân este sfâşiat de cel din rasa Amstaff. Cel care a filmat scenele de cruzime şi apoi s-a lăudat pe Facebook, un localnic de 25 de ani, a motivat că a încercat să-i despartă după ce poliţiştii l-au luat la întrebări. ”Poliţia municipiului Orăştie efectuează cercetări privind o postare pe o reţea de socializare, în care se observă cum un câine din o rasă considerată agresivă a atacat un alt câine. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au identificat persoana care a realizat filmarea respectivă, un tânăr de 25 de ani, din Orăştie. Acesta a declarat că nu el este proprietarul câinelui agresiv (care ar aparţine fratelui său) şi că el a intervenit pentru a-i despărţi pe cei doi câini (…) după care a postat filmarea pe reţeaua de socializare”, a informat IPJ Hunedoara.
Tânărul a fost dus la sediul Poliţiei municipiului Orăştie pentru continuarea cercetărilor şi a fost totodată sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare. Anchetatorii l-au găsit şi pe proprietarul câinelui Amstaff şi l-au amendat tot cu 3.000 de lei. Acesta este un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Turdaş, care le-a spus poliţiştilor că a cumpărat câinele în luna aprilie a acestui an, nu deţine acte de provenienţă, carnet de sănătate sau asigurare obligatorie pentru animal.
”Acesta a mai precizat că ţinea câinele într-o anexă gospodărească, lângă domiciliul său, de unde câinele a ieşit împotriva voinţei proprietarului. (…) Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, urmând ca faţă de proprietarul câinelui agresiv să fie dispuse măsuri legale”, a mai informat IPJ Hunedoara.

Asociaţiile de protecţia animalelor cer majorarea pedepselor
Căţelul sfâşiat a fost preluat de cei de la Asociaţia Kola Kariola şi dus în adăpost temporar la un iubitor de animale. Va fi tratat la Petroşani de către medicii veterinari. ”Să nu credeţi că uităm şi de Amstaff, pentru că se face totul pentru preluarea lui, un câine care nu merită să rămână în mâinile acelor bolnavi”, au spus cei de la Kola Kariola. Campania iniţiată de Asociaţia Toto & Pufi şi de Animals International cere pedepsirea celor care comit asemenea fapte de o cruzime ieşită din comun. Petiţia iniţiată pentru pedepsirea aspră a celor doi hunedoreni, cât şi a altora va ajunge pe masa premierului Ludovic Orban. Iniţiatorii cer majorarea pedepselor pentru cei care comit acte de cruzime împotriva animalelor cu închisoare de la doi până la 10 ani şi acordarea lor fără excepţie, cu executare, pentru toate faptele deliberate. Lista solicitărilor este mult mai lungă, iar iniţiatorii şi susţinătorii petiţiei spun că o OUG este absolut necesară şi în folosul societăţii, putându-se preveni abuzuri grave.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Modificări în baschetul mondial

Reuniţi recent într-o videoconferinţă, membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Internaţionale de Baschet Asociaţie (FIBA) au analizat şocul provocat de pandemia...

US Open s-ar putea desfăşura fără public

Turneul American de tenis US Open s-ar putea desfăşura fără spectatori, este ştirea care vine de la organizatorii competiţiei, care...

Automobilism. Marele premiu al Ungariei, fără spectatori

Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, programat în calendarul iniţial pe 2 august, se va desfăşura fără spectatori, din...

Închide