Politica si administratie

Centrul de Sănătate din Călan, integrat în spitalul din Deva

 Cristina Ghenea

Centrul de Sănătate din Călan a fost luat sub aripa Consiliului Judeţean Hunedoara, după ce a ajuns în imposibilitatea de a îndeplini condiţiile pentru încheierea unui nou contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Hotărârea a fost luată ieri, în cadrul unei şedinţe a instituţiei judeţene.

„Centrul de Sănătate din Călan nu ar fi avut nici o şansă să reziste pe piaţa medicală, dacă transferul nu ar fi avut loc”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean,  în cadrul şedinţei de ieri. Deoarece Consiliul Local al oraşului Călan nu a reuşit să asigure finanţarea Centrului de Sănătate din bugetul local, aleşii locali călăneni au fost de acord ca acesta să fie preluat de către Consiliul Judeţean şi integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, ca structură externă fără personalitate juridică. Ieri, proiectul de hotărâre privitor la acest transfer  a fost votat în unanimitate de către consilierii judeţeni. 
„Ne-am propus să realizăm o unitate spitalicească performantă, mult mai eficient decât ce a avut Călanul până acum. În acest sens, avem în vedere cel puţin şase secţii specializate, care vor deservi populaţia din zonă”, a mai spus Mircea Ioan Moloţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.