Centrul Cultural „Drăgan Muntean“ Deva va intra în renovare

15 februarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02 casa-de-cultura-deva-fantana-muzicala-5Oana Mihnea

Printre priorităţile municipalităţii devene pentru anul în curs se află şi modernizarea Casei de Cultură, după 40 de ani în care nu s-a mai investit nici un leu pentru acest spaţiu.
Având în vedere că primăria are nevoie să acceseze un împrumut bancar pentru a putea duce la bun sfârşit câteva proiecte de investiţii propuse pentru 2015, o parte din aceşti bani sunt destinaţi renovării Centrului Cultural „Drăgan Muntean“ Deva. „Vrem să facem pe fonduri externe nerambursabile tot ce înseamnă exterior, faţadă şi schimbarea instalaţiilor, iar pe venituri proprii, interioarele şi sălile. Este un lucru necesar având în vedere că imobilul respectiv se află într-o stare critică“, a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.
Potrivit afirmaţiilor directorului adjunct al Centrului Cultural „Drăgan Muntean“ Deva, Alexandru Gruian, pentru o renovare completă ar fi nevoie de cinci milioane de euro, o sumă foarte mare. Primăria, dacă obţine împrumutul şi fonduri europene, poate să aloce maximum două milioane şi jumătate de euro.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Festivalul oamenilor de Zăpadă, la a V-a ediţie. Elena Udrea a „ajuns” din arest, direct în Straja

Mai mulţi tineri din Capitală au urcat special în Straja, la Festivalul Oamenilor de Zăpadă, pentru a „deschide” o mină...

Aplicaţia săptămânii: Cinemagia Mobile

Aplicaţia creată de Imedia Plus Group S.A. vă oferă posibilitatea să descoperiţi programul cinematografelor din România şi programul TV complet.

În sfârşit, se vor premia sportivii anului 2014

Cei mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2014 îşi vor primi premiile în cadrul „Galei Sportului Hunedorean” care va avea...

Închide