Centru pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, inaugurat la Deva

Sorina Popa

Ieri, reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au inaugurat un centru special de comandă, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din judeţul nostru, inclusiv a calamităţilor naturale.

Echipamente moderne de comunicaţie
Investiţia, care se ridică la cinci milioane de lei, aparţine instituţiei judeţene. Spaţiul respectiv se află în curtea Centrului Militar Judeţean din Deva şi se întinde pe o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi.  În cursul anului viitor, centrul va fi dotat cu echipamente moderne de comunicaţie, inclusiv cu monitoare TV, ce vor prelua imagini video din principalele oraşe ale judeţului Hunedoara sau de pe principalele artere de circulaţie.

Se fac demersuri pentru un elicopter
„La acest centru, vor fi preluate toate apelurile de urgenţă din judeţul Hunedoara. Maşinile de intervenţie aflate pe teren vor fi dotate cu GPS şi vor fi coordonate din camera de comandă a centrului. Pe un perete de monitoare, vom primi imagini din principalele intersecţii şi oraşe”, a declarat Mircea Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Centrul din Deva pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă este un model după cele care funcţionează deja la Bucureşti şi în Târgu-Mureş.
Moloţ a declarat cu această ocazie, că se fac demersuri pentru ca Serviciile de Ambulanţă şi SMURD să primească un elicopter, astfel ca intervenţiile în cazuri extreme să fie cât mai operative.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare