ActualitatePolitica si administratie

Centru de radioterapie la Deva

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a aprobat nota conceptuală şi tema de pr­o­iectare pentru înfiinţarea în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva a unui centru de radioterapie ce va folosi radiaţii cu energie înaltă, acesta urmând să funcţioneze împreună cu Secţia de onco­logie într-o clădire nouă, ce va fi construită în curtea unităţii medicale.

De la bugetul județean
Investiţia a fost estimată la peste 35,7 mili­oane lei, inclusiv dotările cu echipa­mente de specialitate, clădirea fiind prevă­zută cu demisol, parter şi două etaje. Banii necesari vor fi suportaţi de la bugetul CJ Hunedoara.
Potrivit hotărârii, centrul de radioterapie şi secţia de oncologie vor avea 45 de paturi, bolnavii urmând să poată beneficia de tratamente care folosesc radiaţiile cu ener­gii înalte, deoarece acum SJU Deva nu dis­pune de un asemenea serviciu medical.
Din analiza incidenţei cazurilor oncologice, se apreciază că de centrul de radioterapie ce va folosi radiaţiile cu energii înalte vor beneficia circa 630 de bolnavi anual.
În prezent, persoanele care au nevoie de tratamentul cu radiaţii cu energii înalte sunt nevoiţi să se îngrijească în spitale din Timişoara, Sibiu şi Cluj-Napoca.
„Investiţiile pe care le facem la unităţile me­dicale din subordine sunt mărturii ale preo­cupării noastre constante pentru îm­bu­nătă­ţi­rea serviciilor medicale. Pentru reali­zarea aces­tor proiecte, atragem fonduri prin Com­pania Naţională de Investiţii, dar alocăm şi sume din bugetul judeţean”, a pre­cizat pre­şe­dintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto).
Consilierii judeţeni au mai aprobat, vineri, trei proiecte care au ca temă modernizări sau dotări ale unor secţii din spitalul jude­ţean din Deva, între acestea fiind înscrise dotări la Secţia de obstetrică-ginecologie, modernizarea laboratorului de recuperare şi balneologie, precum şi reabilitarea şi do­tarea centrului de stomatologie.

One thought on “Centru de radioterapie la Deva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura