Politica si administratie

Centrele de vaccinare se închid rând, pe rând

Sorina Popa

Autoritățile din România vor să des­ființeze centrele de vaccinare anti-c­o­rona­virus, a anunțat ministrul Sănă­tății, Alexandru Rafila. Astfel, imuni­zarea îm­potriva bolii COVID-19 se va putea face, cel mai probabil, la medicul de familie, precum în cazul altor afec­ țiuni de să­nătate.

O alternativă
„Da, există astfel de discuții (referitoare la desființarea centrelor de vaccinare și imunizarea doar la medicii de familie – n.r.)”, a declarat ministrul Sănătății, expli­când că centrele de vaccinare sunt utile atunci când este vorba despre o urgență de sănătate publică, „când trebuie să existe accesibilitate, volume mari de vaccin care se vehiculează”.
În prezent, însă, în România, puțini cetă­țeni se mai vaccinează anti-Covid. Prin urmare, „medicii vaccinatori trebuie să devină medicii de familie, așa cum există și pentru alte tipuri de vaccin”, a spus Alexandru Rafila.
Întrebat când se va recurge la o astfel de măsură, șeful de la Ministerul Sănătății a precizat că „în curând”.
„Pe măsură ce se închid centrele, tre­buie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina, nu se vor închide cen­trele după care căutăm alternativa”, a adăugat oficialul.
În județ, potrivit celor declarate de Sebastian Mezei, directorul executiv al DSP Hunedoara, în perioada 6-12 fe­bru­arie, s-au înregistrat 1.249 de vaccinări, dintre care 243 cu prima doză, 354 cu a doua și 652 cu a treia doză. Din 8 centre, patru s-au închis, din cauza cererii mici pentru imunizare.
“Am închis centrele de vaccinare de la Vulcan, Călan, Simeria și Petrila. Analizăm constant activitatea din centre și închidem când este cazul. Vreau să limităm cheltuielile inutile”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hu­ne­doara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura