Centenar în alb şi negru la Jiul Petroşani

4 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

       La Petroşani s-au aniversat ieri 100 de ani de fotbal, un centenar în alb şi negru (culorile clubului), aşa cum a scris şi colegul nostru Genu Tuţu în volumul lansat cu această ocazie.
Peste 200 de persoane, foşti şi actuali jucători care au activat la formaţia din Valea Jiului, rude ale celor care s-au petrecut dintre noi şi mulţi suporteri au fost prezenţi la Sala de marmură a Primăriei din Petroşani, pentru a participa la prima parte, cea oficială, a evenimentului mult aşteptat.
Primarul municipiului, Tiberiu Iacob-Ridzi a fost cel care a deschis ceromoniile şi a fost amfitrionul evenimentului. După scurtul cuvânt de salut, edilul din Petroşani a precizat că în urma deciziei colectivului care a organizat şi coordonat această acţiune, stadionul din Petroşani a primit numele fostului jucător Petre Libardi, cel care a activat ca fotbalist numai la Jiul Petroşani, a fost antrenor, profesor şi îndrumător pentru alte personalităţi sportive din Valea Jiului, jucători, antrenori , sau sportivi de la alte secţii de performanţă.
La aniversarea celor 100 de ani, reprezentantul FR Fotbal, preşedintele Comisiei tehnice, fostul jucător al Jiului, Mihai Stoichiţă, a transmis un salut de noroc bun din partea conducerii federale şi şi-a exprimat dorinţa ca în anii care vor veni, clubul Jiul Petroşani să redevină puternic şi să dea din nou fotbalului naţional nume cu greutate , aşa cum a făcut-o în cei 100 de ani care au trecut de la înfiinţare.
Au luat cuvântul la acest ceas aniversar, Gigi Mulţescu, fost şi el jucător sub culorile Jiului, Ioan Danciu, fost arbitru internaţional, Dumitru Marcu, antrenor, Damian Militaru, actualul antrenor al echipei Jiul, alţi foşti jucători la Jiul Petroşani.
Au fost acordate diplome de excelenţă celor care de-a lungul anilor au fost alături de clubul Jiul, au activat în cadrul clubului sau au sprijinit activitatea fotbalistică din Petroşani, printre care amintim aici pe Mircea Pacu, fost preşedinte la clubului, Ioan Sdrobiş, Aurel Şunda, Ion Ionescu, Dorel Maria, Puiu Benea, şi ei conducători de-a lungul anilor a clubului din Valea Jiului. Din lista lungă a celor care au fost evidenţiaţi cu această ocazie amintim aici o serie de jucători consacraţi: Băluţă, Bucurescu, Giuchici, Mangalagiu, Rozsnyai, Ciprian Petre, I. Augustin,Varga, Găman, Ghiţan, Sedecaru, Călugăriţa, Sedecaru, M. Cristescu şi V. Popa, care au făcut istorie la Jiul Petroşani.
Au fost lansate cu această ocazie cartea şi filmul documentar Jiul – centenar în alb şi negru, realizate de către jurnalistul Genu Tuţu.
În partea a doua a evenimentului la Stadionul „Petre Libardi“ au fost organizate partide de fotbal între grupele de copii legitimaţi la Jiul Petroşani şi s-a disputat şi o partidă a legendelor între foşti jucători ai Jiului din anii 60-70-80-90 şi 2000. Totul pe o ploaie de vară, dar spre bucuria suporterilor şi a spectatorilor, oaspeţii de seamă au făcut o demonstraţie de fotbal adevărat, cu goluri multe şi răsturnări de scor.(Nicolae Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce crede prefectul Fabius Kiszely despre Dispeceratul112 din judeţ Este loc de mai bine!

După ceea ce s-a întâmplat la Caracal, românii se întreabă, şi pe bună dreptate, pentru ce dăm atâţia bani pentru...

Admitere 2019 – sesiunea SEPTEMBRIE – învățământ la distanță și cu frecvență redusă la Universitatea Politehnica din Timișoara

Învață oricând, oriunde și în ritmul tău! S-a dat startul pentru înscrieri la concursul de ADMITERE 2019 sesiunea SEPTEMBRIE –...

Peste 11 la sută din elevii hunedoreni nu mai dau pe la şcoală

Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control în toate şcolile din ţară pentru a verifica situaţia elevilor şi ”a identifica...

Închide