Actualitate

Celulă de coordonare pentru refugiații din Ucraina

O celulă de coordonare operaţională pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă legate de fluxurile de refugiaţi din Ucraina va funcţiona, de astăzi, 3 martie, în judeţul Hunedoara, po­trivit unei hotărâri adoptate ieri într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Rapid și eficient
Celula va asigura o integrare a acţiunilor de sprijin venite din partea societăţii civile sau din par­tea organizaţiilor nonguvernamentale naţio­nale şi internaţionale.
În acest context, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a menţionat că aplicarea hotărârii va duce la organizarea efi­cientă şi unitară a întregii misiuni umanitare. „Astfel, vom putea răspunde rapid şi eficient solicitărilor de sprijin venite din partea autorităţilor şi cetăţenilor din Ucraina”, a precizat prefectul Călin Marian.
La sfârşitul săptămânii trecute, prefectul judeţului Hunedoara a solicitat autorităţilor locale să facă o inventariere a tuturor spaţiilor de cazare din cele 69 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) ale judeţului, datele centralizate de preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă urmând să fie centralizate de către ISU Hunedoara.
O primă reacţie a venit din partea Primăriei Deva, care a transmis că poate asigura condiţiile de cazare imediată pentru circa 1.500 de refugiaţi ucraineni. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura