Cele mai importante puncte de atracţie ale Vienei

15 mai 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash

Viena este capitala Austriei şi are o populaţie de aproape 3,5 milioane de locuitori, zona metropolitană a Vienei fiind una dintre cele mai mari din Europa. Acesta este, de asemenea, un oraş cu o moştenire fabuloasă istorică şi culturală, care datează de peste 1.000 de ani. În zilele noastre, vă puteţi bucura cu uşurinţă de numeroase clădiri istorice, monumente şi alte repere în timpul unei călătorii în Viena şi puteţi profita din plin de toate facilităţile pe care capitala Austriei le oferă. Cu siguranţă, veţi avea nevoie de mai mult timp pentru a vizita toate locurile interesante din acest oraş fabulos. Noi vă prezentăm astăzi 10 dintre cele mai interesante obiective turistice din capitala Austriei.
1. Palatul Schonbrunn1 Palatul Schonbrunn
Palatul Schonbrunn este, fără îndoială, cel mai celebru şi mai vizitat obiectiv turistic din Viena. Construit în 1712, acest palat de vară i-a fost dedicat lui Joseph I, fiul împăratului Leopold I, şi este una dintre cele mai mari construcţii de acest gen. Este greu de imaginat dimensiunea Palatului Schonbrunn dintr-o fotografie, dar pentru o idee mai cuprinzătoare, acesta are 1.441 camere. Interiorul dispune de un incredibil design arhitectural, cu numeroase ornamente rococo de aur, detalii şi decoraţiuni, în timp ce exteriorul este şi mai remarcabil. O mulţime de grădini imperiale cu fântâni, statui, labirinturi şi alte elemente, creează peisajul minunat al zonei. Există numeroase opţiuni pentru a vizita Palatul Schonbrunn, inclusiv excursii în grădini, terase, labirinturi şi alte obiective turistice interesante.
2. Palatul Belvedere2 Palatul Belvedere
Palatul Belvedere este un alt palat important de vizitat în timpul călătoriei dvs. în Viena. Acesta este un complex de palate mai mic, dar, de asemenea, impresionant, care dispune de două palate incredibile – Palatul Belvedere Superior, care este mai mare, şi Palatul Belvedere Inferior. Cele două clădiri uriaşe sunt conectate prin intermediul grădinii pitoreşti cu lacuri albastre, fântâni şi statui, ce înfrumuseţează palatele. Palatul Belvedere şi grădinile sunt renumite pentru stilul lor unic arhitectural baroc, care reflectă viziunea prinţului Eugeniu de Savoia. În prezent, vă puteţi bucura de o varietate de tururi ghidate ale palatului şi grădinilor. În plus, acesta este, de asemenea, un loc tentant pentru toţi iubitorii de artă, pentru că palatul deţine picturi ale lui Monet, Van Gogh, Gustav Klimt şi alte capodopere.
3. Muzeul Kunsthistorisches3 Muzeul Kunsthistorisches
Un alt loc minunat unde puteţi admira numeroase lucrări de artă este Muzeul Kunsthistorisches. Este un muzeu foarte mare al istoriei artei şi conţine două clădiri uriaşe situate pe cele două părţi ale Maria-Theresien-Platz din centrul Vienei. Exteriorul vă va impresiona prin domul octogonal înalt, care stă maiestuos peste întreaga clădire. Cealaltă clădire a muzeului pare a fi în oglindă, include cupolă şi are, în esenţă, acelaşi design arhitectural. Fondat în 1891, Muzeul Kunsthistorisches este un exemplu al artei atât din afară, precum şi din interior. Colecţiile muzeului cuprind opere de artă numeroase de Pieter Brueghel, Velazquez, Raphael, precum şi alte picturi şi statui celebre.
4. Primăria Vienei4 Primaria Vienei
Imensa clădire a Primăriei din Viena vă va captiva prin designul său gotic impresionant. Faţada principală este formată din numeroase arcade şi coloane. Primăria este dominată de patru turnuri înalte şi un turn cu ceas imens între ele, care este cel mai înalt punct al clădirii. Nu uitaţi să faceţi câteva poze în timpul nopţii, când luminile clădirii sunt aprinse, în special în timpul lunilor de iarnă, când totul în jur este acoperit de zăpadă. În plus, vă puteţi plimba şi relaxa prin pitorescul parc al Primăriei.
5. Prater5 Prater
Unul dintre locurile cele mai bune de vizitat atunci când doriţi să vă bucuraţi de numeroase distracţii este parcul Prater. Acesta este un parc de distracţii imens, care oferă o mulţime de facilităţi atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Una dintre cele mai bune moduri de a te bucura de o panoramă superbă a oraşului este din gigantica roată Ferris. Mai mult decât atât, în cadrul parcului puteţi găsi patinoare, căi ferate bântuite, tobogane cu apă şi zeci de alte atracţii. După o zi lungă şi plină de bucurie, mergeţi să serviţi masa la unul dintre restaurantele din zonă. În general, Prater este unul dintre cele mai bune locuri pentru a te distra în Viena.
6. Insula Dunării6 Insula Dunarii
Insula Dunării este una dintre cele mai verzi zone din Viena. Această insulă este înconjurată de apele albastre ale fluviului Dunărea şi este cel mai faimos parc de agrement, cuprinzând o serie de păduri, grădini, trasee, restaurante şi baruri. În plus, Insula Dunării este un teren de mari proporţii de peste 21 de kilometri în lungime şi doar câteva zeci de metri în lăţime. Această fâşie lungă de teren este traversată de mai multe poduri, care facilitează accesul la continent de pe cele două maluri ale Dunării. Insula găzduieşte festivalul de muzică „Donauinselfest“ când puteţi profita din plin de o mulţime de activităţi în aer liber. Traseele pitoreşti sunt cele mai bune pentru jogging, ciclism sau role, în timp ce priveliştile asupra Vienei sunt spectaculoase, mai ales la amurg.
7. Catedrala Sfântul Ştefan7 Catedrala Sfantul  Stefan
Catedrala Sf. Ştefan este una dintre cele mai renumite biserici din Viena. Situată chiar în inima oraşului, această clădire gotică şi romanică dispune de un exterior remarcabil. Cea mai înaltă parte a catedralei are 136 de metri şi este reprezentată de turnul de sud. În mod evident, acesta este un turn foarte frumos ce oferă o privelişte impresionantă asupra Vienei. Acoperişul catedralei oferă ilustraţii complexe colorate create din gresie şi mozaicuri. De îndată ce aţi intrat în catedrală, veţi păşi înapoi în timp, în perioada gotică. Numeroase altare, sculpturi gotice, icoane şi capele vă aşteaptă în interior. Mai mult decât atât, nu uitaţi să urcaţi în vârful turnului de sud şi să vă bucuraţi de panorama superbă a Vienei urbane.
8. Donauturmoesterreich Wien Donauturm Stadtansicht
Dacă doriţi să capturaţi câteva fotografii panoramice ale Vienei, Donauturm este, fără îndoială, este cea mai bună alegere. Acest turn de comunicaţii este cea mai înaltă structură de sine stătătoare din ţară şi ar putea reprezenta cel mai înalt loc în care ai ajuns în vacanţa ta. Două lifturi de mare viteză vă duc la 150 de metri deasupra solului, unde se află o punte de observaţie. De acolo, vă puteţi bucura de o panoramă de 360 de grade asupra Vienei, precum şi a fluviului Dunărea şi Insula Dunării. În plus, există două restaurante panoramice chiar deasupra punţii de vizualizare, în cazul în care doriţi să beţi o ceaşcă de cafea sau să vă odihniţi.
9. Palatul Imperial Hofburg9 Palatul imperial Hofburg
Palatul Imperial Hofburg este un complex imens în centrul Vienei şi are numeroase încăperi şi facilităţi, construite între secolele 13 şi 20. Prin urmare, puteţi întâlni clădiri cu diferite stiluri arhitecturale şi ornamente. Palatul a fost dedicat dinastiei Habsburg. Zona sa uriaşă include, de asemenea, grădini pitoreşti, muzee, Biblioteca Naţională a Austriei, sculpturi, monumente şi alte obiective turistice interesante de vizitat. Nu uitaţi aparatul de fotografiat pentru că veţi dori să faceţi multe fotografii!
10. Catedrala Sfântul Charles10 catedrala Sf. Charles
Un alt reper istoric din centrul oraşului Viena este această clădire în stil baroc – Catedrala Sf. Charles. Este situată lângă Karlsplatz, un nod de transport major în oraş şi, prin urmare, este uşor accesibilă. Călătoria dvs. în Viena trebuie să cuprindă şi o vizită a Bisericii Sf. Charles, deoarece aceasta oferă o privelişte cu adevărat deosebită. Un iaz oval chiar în faţa bisericii reflectă magic toate luminile şi umbrele de pe această clădire minunată, iar cel mai înalt punct este reprezentat de o cupolă uriaşă într-o formă elipsoidală. Intrarea are şase coloane, în timp ce două turnuri masive stau pe ambele părţi ale faţadei principale. Istoria catedralei este, de asemenea, fabuloasă, şi poţi învăţa mult mai multe despre aceasta în timpul unui tur interior.

(Precizare: informaţiile şi fotografiile sunt preluate de pe site-ul http://www.infoturism.ro/turismall)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
CAMPIONATELE EUROPENE DE GIMNASTICĂ. Bronz european, emoții românești!

Echipa de junioare a României, cu două gimnaste de la CNS „Cetate” în lot, a fost trădată de emoții și a...

Grădini Botanice din România

România se bucură de câteva grădini botanice care încântă turiştii cu plante specific zonelor ţării noastre, dar şi cu plante...

Cele 10 tablouri furate din Casa Dr. Petru Groza din Deva au fost recuperate

Zece tablouri, furate din colecţia Casei dr. Petru Groza din Deva, au fost recuperate de poliţişti. Acestea valorează aproximativ 200.000...

Închide