Actualitate

Cele mai importante edituri din ţară, prezente la Salonul Hunedorean al Cărţii

Peste 100 de edituri din ţară, între care se nu­mără unele de renume, sunt prezente la ediţia din acest an a Salonului Hunedorean al Cărţii, manifestare care a început ieri, la Deva, şi se va încheia pe 13 octombrie, în or­ga­nizarea Bibliotecii Judeţene Hunedoara-Deva.

„Ne mândrim cu acest eveniment”
Timp de patru zile, în cadrul Salonului vor avea loc prezentări ale volumelor apărute la edi­turile participante, în paralel cu lansarea unor volume semnate de personalităţi ale vieţii culturale, sociale sau politice, cum ar fi scriitorul Radu Paraschivescu, fostul premier Adrian Năstase, istoricul Adrian Cioroianu sau preotul sibian Constantin Necula. „Aşa cum cititorii, prietenii noştri fideli, ştiu deja, Salonul este o manifestare culturală de înaltă ţinută, este un cald îndemn la lectură pe care îl adresăm împreună cu editorii, bibliotecarii, librarii şi, deloc în ultimul rând, cu scriitorii care ne onorează cu prezenţa lor. Ne mân­drim cu acest important eveniment pe care îl organizăm cu profesionalism şi cu respect faţă de toţi cei care ne îndrăgesc şi trec pra­gul bibliotecii”, a declarat, la deschiderea ma­ni­festării, managerul Bibliotecii Judeţene Hunedoara-Deva, Sebastian Bara.
Încă de la debut, vizitatorii au putut răsfoi mii de cărţi etalate pe standurile editurilor, o parte dintre cei prezenţi fiind elevi de la diferite şcoli din Deva, care au venit la Salon împreună cu dascălii lor. În ceea ce priveşte lansările de carte, în prima zi a Salonului pu­blicul se va putea întâlni cu scriitorul Radu Paraschivescu, care îşi lansează volumele „Podul Diavolului”, un roman captivant, şi „Garoafe la bordel”, o carte cu povestiri care de­vin un tablou limpede al lumii româneşti.
Fostul premier Adrian Năstase îşi va pre­zenta, astăzi după-amiază, volumele „Drep­tu­rile persoanelor aparţinând minorităţilor naţ­ionale. Reglementări în dreptul românesc (1918 – 1947)” şi „Nicolae Titulescu. Un mare Român, un mare European, un mare Con­tem­poran”, o veritabilă poveste în imagini a vieţii şi activităţii lui Nicolae Titulescu.
Prezent din nou la Deva, în cea de-a treia zi a Salonului, istoricul Adrian Cioroianu îşi va lansa cartea „Frumoasă era Sena pe sub florile mele. Notele unui ambasador român la Paris între Bataclan ’15 şi COVID-19”, un jurnal în care autorul consemnează impresii şi evenimente petrecute în timpul în care a deţinut funcţia de ambasador al României la UNESCO. Ultima zi a Salonului va însemna o nouă întâlnire cu preotul Constantin Necula, care va lansa două cărţi scrise recent: „Ogorul cu îngeri” şi „Zile şi cărţi”, ambele apă­rute la Sibiu cu binecuvântarea ÎPS Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolit al Ardealului. Ambele cărţi sunt o caldă pledoarie pentru prezenţa cărţii în viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi, menţionează organizatorii. Salonul este deschis zilnic între orele 10.00-20.00, iar accesul publicului este liber. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura