Cel mai mare eveniment sportiv din România, dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Jocurile Naţionale Special Olimpics la Deva

19 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Municipiul Deva este gazda ediţiei din acest an a Jocurilor Naţionale Special Olympics România care se desfăşoară în perioada 20-22 septembrie 2019.

Fundaţia Special Olympics din România anunţă participarea a peste 300 de sportivi de la asociaţii şi şcoli speciale din ţară care se vor întrece timp de trei zile la înot, atletism, baschet şi fotbal (abilităţi individuale). Este cel mai mare eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din România şi reuneşte sportivi de la 60 de fundaţii, asociaţii şi şcoli speciale din mai multe judeţe ale ţării, antrenori, voluntari, personal medical şi membri ai familiilor acestora.
Mâine, sâmbătă, 21 septembrie 2019, la ora 17:30, se va da startul Cursei Flăcării Speranţei, echivalentul Flăcării Olimpice, care va fi purtată de sportivii Special Olympics, de primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, de personalităţi sportive locale şi reprezentanţi ai forţelor de ordine. Flacăra Speranţei va fi purtată pe traseul: Piaţa Unirii – Bulevardul Iuliu Maniu – Bulevardul Decebal – Strada Mărăşti – Sala Sporturilor din Deva.
La ora 19:00, la Sala Sporturilor din Deva va avea loc Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Naţionale Special Olympics 2019. Din program fac parte defilarea delegaţiilor de sportivi şi antrenori, aprinderea Flăcării Speranţei, înălţarea steagului Special Olympics, rostirea jurământului Special Olympics, dar şi momente artistice asigurate de elevi de la Colegiul Naţional „Decebal” Deva, Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva, Centrul de Pedagogie Curativă Simeria şi Centrul şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Rudolf Steiner” Hunedoara. Organizatorii au şi un invitat surpriză care va concerta pentru public!
Competiţiile preliminare şi finale la baschet şi fotbal din cadrul evenimentului sportiv se vor desfăşura la Colegiul Naţional „Decebal” Deva, iar cele de atletism, la Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva. Competiţiile de înot vor fi găzduite de Complexul Sportiv „Michael Klein” din Hunedoara. Evenimentele sportive se vor derula cu sprijinul a 100 de voluntari de la licee şi facultăţi cu profil sportiv din Deva, Hunedoara şi Bucureşti.
Jurământul Jocurilor Naţionale Special Olympics România 2019 este: „Vreau să câştig. Dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!”
Primăria Municipiului Deva este partener în organizarea Jocurilor Naţionale Special Olympics România din acest an.
Organizatorii vă invită să le fiţi alături la acest eveniment sportiv important, pentru a-i sprijini împreună pe aceşti tineri speciali, care prin puterea de care dau dovadă în fiecare moment, merită tot respectul nostru!

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
CEH, greu de băgat în insolvenţă

Ieri, la Tribunalul Hunedoara, a fost un nou termen în dosarul insolvenţei Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Şi, o nouă amânare....

Pro Infrastructură îi cere premierului să deschidă Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură îi cer premierului Viorica Dăncilă să deschidă Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva circulaţiei. Ei i-au transmis...

Bulina neagră, 20.09.2019

Petru Ioan D., adolescent din comuna Băiţa Pentru că a fost condamnat la doi ani şi jumătate cu executare într-un...

Închide