Actualitate

Cel mai „incomod” magazin din lume este „atârnat” pe o stâncă, la 120 de metri înălțime, în China. Ce vinde și cât costă

Ca să poți să îți cumperi o băutură răcoritoare sau o gustare de la un mic magazin mixt aflat într-o zonă extrem de turistică din China trebuie să depui ceva efort, mai exact să urci 120 de metri pe o stâncă verticală.

Nu face mulţi bani
Supranumit „most inconvenient convenience store” (tradus în română – cel mai incomod ma­ga­zin), magazinul este de fapt o cutie mică de lemn „atârnată” pe coasta unui munte din Parcul Național Geologic Shiniuzhai din provincia Hunan. Vinde în general băuturi ră­coritoare alpiniștilor care au ne­voie de o pauză la mijlocul urcu­șului.
Imaginile cu magazinul au de­venit virale în China, după ce mai multe site-uri de știri au scris des­pre el. Hashtag-ul „most incon­ve­nient convenience store” a adunat peste 50 de milioane de vizualizări pe platforma socială Weibo, po­tri­vit Insider.
Mulți utilizatori se întreabă cine sunt vânzătorii. „Trebuie să fie foar­te în formă dacă urcă și co­boară la „biroul” lor în fiecare zi”, a comentat un utilizator Weibo. Po­trivit publicației CCTV, maga­zinul vinde băuturi și câteva gus­tări, inclusiv chipsuri de cartofi. Pre­țurile sunt aceleași ca în ori­care alt magazin din zona respec­tivă. Spre exemplu, o sticlă de apă costă 2 yuani, adică 0,30 dolari ame­ricani.
„Magazinul nu face mulți bani, dar turiștii sunt foarte recunos­că­tori că există, așa că toți simțim că locurile noastre de muncă sunt foarte importante”, a declarat pen­tru presa chineză un vânzător.
Angajații lucrează câte unul pe tură și fiecare se ocupă de apro­vizionarea în ziua lui de lucru.
Vânzătorul care a vorbit cu presa a mai spus că s-au găsit colegi pentru el destul de greu, dar cei care au avut curajul să se angajeze s-au obișnuit destul de repede cu accesul la locul de muncă. „Sin­gura problemă este să folosești toaleta. Este obositor să cobori pen­tru a folosi toaleta, așa că în­cer­căm să nu bem prea multă apă.”
Parcul Geologic Național Shiniuzhai este un loc turistic pitoresc foarte popular în China, cunoscut pentru stâncile abrupte, cascadele și tra­seele de alpinism. Potrivit CCTV, magazinul a fost deschis în 2018.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.