Cel mai bun liceu hunedorean ar rămâne fără o clasă

19 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Colegiul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Petroşani ar râmâne, potrivit prevederilor din noul Plan de şcolarizare, fără o clasă, a anunţat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi. Un alt liceu din Petroşani, respectiv Colegiul de Informatică ”Carmen Sylva”, ar pierde şi el de anul viitor o clasă.

”Este absurd ca din patru clase, câte trebuie reduse la nivelul întregului judeţ Hunedoara, Inspectoratul Şcolar Hunedoara să decidă în mod arbitrar ca două clase, adică 50 la sută, să fie tăiate tocmai de la două colegii din Petroşani, dintre care unul este de patru ani de zile cel mai bun colegiu din întregul judeţ. Cred că e o prostie ceea ce se doreşte şi voi întreprinde tot ceea ce este legal şi democratic pentru a combate o astfel de decizie”, a declarat primarul Tiberiu Iacob -Ridzi.
Fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Alexandru Lăutaru, acum director al Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu”, arată că liceul este unul de elită şi ar mai avea nevoie de înfiinţarea unei clase, nicidecum de reducere. ”Nu se ţine cont de faptul că la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” vor să vină cei mai mulţi absolvenţi de gimnaziu din toată Valea Jiului, acesta fiind un colegiu de elită, cu performanţe dovedite prin poziţia nr.1 la nivel judeţean în ultimii patru ani, în ceea ce priveşte rezultatele elevilor. Dacă vom fi nevoiţi să renunţăm la o clasă de matematică-informatică, asta înseamnă că elevi cu medii de admitere de peste 8,50 vor trebui să urmeze studiile liceale în alte unităţi de învăţământ”, a explicat Lăutaru.
Asociaţia părinţilor elevilor din clasele a VIII-a de la unităţile de învăţământ din Petroşani a demarat deja strângerea de semnături pentru a determina IŞJ Hunedoara să renunţe la plan.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 20.03.2019

Nelu Stancea, fost antrenor la Autobergamo Deva Pentru că, deşi adus cu mari speranţe şi promisiuni la cârma echipei de...

Bulina albă, 20.03.2019

Natalia Elena Intotero,  ministrul pentru Românii de Pretutindeni Pentru iniţiativa de a organiza, în contextul exercitării de către România a...

Gura lumii, 20.03.2019

Povestesc cârcotaşii prin târg că un primar de pe la noi a bătut palma cu alt partid, nemulţumit fiind de...

Închide