Actualitate

Cel mai bogat sat din România. De ce nu are locuitori, de fapt. Măreția locului a devenit subiect în presa din Germania

V-ați întrebat vreodată care e cel mai bogat sat din România? Ei bine, acesta se află în Satu Mare, însă din păcate nu e atât de populat precum mulți se așteptau. Majoritatea au plecat în străinătate să lucreze.

Uși sculptate
Certeze este considerat cel mai bogat sat din România, asta deoa­rece localitatea are tot ce are nevoie și nimeni nu duce lipsă de nimic. De fapt…ar fi un lucru de care satul ar avea nevoie, locui­torii.
Din cauza faptului că nu sunt locuri de muncă, majoritatea oa­menilor din localitatea Certeze din Satu Mare au decis să plece în străinătate în diverse țări precum Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie, acolo unde au un trai mult mai bun și unde se bucură de salarii foarte mari.
Despre satul Certeze nu e nimic de obiectat, mai ales că încă de când intri în localitate nu mai știi pe care parte a drumului să te uiți, căci vezi case care mai de care mai mari, mai luxoase, unele cu un etaj, cu două sau chiar cu trei.
Toate locuințele au o arhitec­tură cât mai complexă, ferestre moderne, uși sculptate din lemn, balcoane imense, iar în fața casei garduri înalte de fier forjat sau beton, toate construite extrem de rafinat și într-un stil modern.
Pe seama acestor vile au apărut și numeroase legende încă de pe vre­mea lui Nicolae Ceușescu. În tre­cut oamenii plecau la muncă pe cele mai grele șantiere să câș­tige cât mai mulți bani, iar ulterior ve­nea și construi casele așa cum își doreau.
Se spune că mulți locuitori din satul Certeze au făcut avere din vânzarea de ziare prin metroul pa­rizian sau am muncit la ridicarea vilelor din ”fouburguri”, suburbiile franceze. Alții au muncit la cele mai înalte clădiri din Franța, totul doar pentru a-și câștiga banii necesari pentru a construi vilele din localitatea care e desemnată cea mai bogată din țară.

Localitatea a ajuns și în presa germană
Satul Certeze a ajuns chiar și în presa germană, asta după ce un documentar realizat de către Deutsche Welle a prezentat po­vestea unui locuitor și a fiului său.
Aceștia lucrau în Franța, în con­struc­ții, iar Nicolae Malanca, să­tean din Certeze, spunea că s-a să­tu­rat să lucreze peste graniță, dar nu are ce să facă, căci în România salariile sunt foarte mici și ar câș­tiga cam 200 de euro pe lună, asta în timp ce în Germania îi câștigă pe zi.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.