Sport

Cei mai buni, dar primii eliminaţi

11 x 1 gherman (la minge) a marcat doua goluri la victoria contra echipei din Tbilisi, insa devenii au ratat calificarea
Ciprian Marinuţ
 
Campioana României, FC Deva, a fost cea mai bună echipă a grupei F a UEFA Futsal Cup, însă a ratat calificarea în turul de elită, din cauza eşecului nedrept şi exagerat din meciul cu olandezii de la FC Marlene.
Timp de 30 de secunde, am fost în turul de elită
Futsalul a fost nedrept cu FC Deva. Campioana României a fost calificată vreme de 30 de secunde în turul de elită, însă apoi a fost pedepsită pentru toate micile erori comise în turneul disputat la Deva, fiind eliminată. Campionii României plâng pe bună dreptate după calificare, întrucât au fost cea mai bună echipă a turneului, au avut acelaşi număr de puncte cu formaţiile calificate şi au jucat mai bine decât ele. Cauza majoră a eliminării o constituie greşelile comise în două minute de nebunie din meciul cu olandezii de la FC Marlene.
Complexul olandez
FC Deva a suferit din nou de complexul olandez şi a pierdut meciul de debut la turneul de la Deva, cu un scor nedrept, exagerat şi mincinos. Devenii au controlat autoritar 38 din cele 40 de minute ale partidei cu campioana Olandei, FC Marlene, dar au pierdut, contrar cursului jocului, cu 0-3. Olandezii au deschis scorul pe contraatac, în ultimul minut al primei reprize, după ce FC Deva avusese o bară şi ratase alte zeci de ocazii. Situaţia s-a agravat în ultimul minut, când FC Deva a asediat careul advers în sistem 5-0 şi a încasat două goluri pe contraatac, scor 0-3.
Succes fără folos
După startul cu stângul, FC Deva a câştigat uşor şi logic cu codaşa grupei, Erebuni Erevan şi şi-a pus toate speranţele într-o răsturnare de situaţie în ultimul meci, cel cu Iberia Tbilisi. Devenii au dispus de brazilienii de la campioana Georgiei (care o învinsese pe FC Marlene cu 2-0) cu 5-3, însă victoria la doar două goluri a fost insuficientă pentru calificare.
Partida a fost halucinantă şi extrem de spectaculoasă. Iberia a condus cu 2-0, tot contrar cursului jocului, prin golurile semnate de Mateus Da Silva (14) şi Mendes Bello (18), care a fost răsplătit parcă, pentru rugăciunea pe care a adresat-o Divinităţii, chiar când intra pe teren. FC Deva a egalat înainte de pauză prin golurile reuşite de Gherman (19) şi Matei (20 din lovitură de penalitate). Scorul egal s-a menţinut până cu cinci minute înainte de final, când Gherman a făcut 3-2, în urma unui atac în sistem 5-0. Iberia s-a clătinat, iar Philipe a recuperat din picioarele portarului advers şi a dus scorul la 4-2. Brazilienii de la campioana Georgiei au fost la podea în minutul 39, când Matei a marcat şi a aruncat sala în aer, întrucât un succes la trei goluri era sinonim cu calificarea. Bucuria a ţinut mai puţin de 30 de secunde, întrucât Ronquetti Da Costa (39) a ţintit vinclul, cu un şut din afara careului şi a semnat eliminarea devenilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura