; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

CEH ar putea scăpa de datoriile colosale

31 martie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Ministerul Energiei propune ştergerea datoriilor pe care le au producătorii de energie la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), prin preluarea unor active energetice, se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, postat pe site-ul instituţiei. Motivarea ministerului ce patronează compania energetică hunedoreană este legată de importanţa strategică a producătorului de energie pe bază de cărbune.

”La cererea operatorilor economici care deţin capacităţi de producere a energiei electrice instalate în Sistemul Electroenergetic Naţional reprezentând active funcţionale energetice, creanţele fiscale administrate de Ministerul Finanţelor Publice prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală se sting prin trecerea în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Energiei a unor active funcţionale energetice, aflate în proprietatea acestora“, se arată în propunere. Cererea operatorilor economici va cuprinde o analiză tehnico-economică privind justificarea operaţiunii şi efectele acesteia şi va fi însoţită de avizul favorabil al ministerului de resort, al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei şi al operatorul de transport şi sistem Compania Naţională de Transport a Energiei Electrice Transelectrica. Ministerul de resort consideră că este necesar să se adopte aceste măsuri pentru ”asigurarea siguranţei Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN)”.
Autorii proiectului amintesc şi situaţia economico-financiară dificilă a Complexului Energetic Hunedoara, care deţin capacităţi de producere cu importanţă deosebită pentru menţinerea nivelului de siguranţă în funcţionare a SEN. Potrivit datelor ANAF, Complexul Energetic Hunedoara avea la sfârşitul anului trecut datorii la stat în valoare 800 de milioane de lei.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mineri spune:

    Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a nu mai fi datorii !

  2. Simo spune:

    VOTATI IN CONTINUARE psd-ul SI O SA AVETI INVESTITII DE N-O SA LE PUTETI DUCE, MOLDOVENILOR !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
CS Hunedoara a pierdut la Avrig, cu un gol marcat din penalti

Nu a fost o surpriză, rezultatul din jocul pe care formaţia din Hunedoara l-a disputat sâmbătă, în cadrul etapei cu...

O sută de goruni plantaţi de jandarmii hunedoreni

Jandarmii hunedoreni au plantat 100 de goruni pe dealul satului Ocolişu Mic din comuna Orăştioara de Sus. Acţiunea s-a realizat...

Bulina neagră, 1.04.2019

Pici Isaac, tânăr din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată şi pentru tâlhărie calificată. Acesta abia primise...

Închide