Politica si administratie

Cea mai transparentă administrație publică din județ

Primăria municipiului Hunedoara a obţinut punctajul maxim, 100 de puncte din tot atâtea posibile, la evaluarea periodică efectuată de Secretariatul General al Guvernului privind standardele de afişare a informaţiilor de interes public în intervalul noiembrie-decembrie 2021, a informat administraţia locală.

„Transparenţa este o condiţie esenţială a unui act administrativ corect şi de bună calitate. Încă din primul meu an de mandat, ca primar, am insistat ca Primăria municipiului Hunedoara să respecte întocmai toate prevederile privind transparenţa decizională, precum şi pe cele referitoare la informaţiile de interes public. Este un efort suplimentar solicitat angajaţilor Primăriei, dar este, până la urmă, o obligaţie atât legală, cât şi morală pe care o avem faţă de cetăţeni”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto).

Primăria municipiului Hunedoara a fost singura din judeţ care a obţinut punctajul maxim în ceea ce priveşte respectarea standardelor de afişare a informaţiilor de interes public.

Potrivit administraţiei locale, Secretariatul General al Guvernului derulează periodic monitorizări pentru a verifica gradul de conformare a autorităţilor şi instituţiilor publice faţă de standardele de afişare din oficiu a informaţiilor de interes public cuprinse de Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi în „Memorandumul privind creşterea transparenţei şi standardizarea afişării informaţiilor de interes public”, act normativ din anul 2016.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura