ComunitateEducatie si cultura

Ce vedem la sfârșit de săptămână la Teatrul din Petroșani

Sâmbătă, 12 februarie 2022, de la ora 18.00, sunteți invitați la Spectacolul „Petroșani 100” de Michaela Michailov, regia Alexandru Mihăescu, scenografia Zsolt Fehervari.

Despre minerii din Valea Jiului
„Petroșani 100” este un proiect de cercetare culturală, arhivare patrimonială și explorare artistică a unui secol de transformări fun­da­men­tale în istoria uneia dintre cele mai reprezentative zone miniere din România – Valea Jiului.
Proiectul are în centru realizarea unui spectacol pe un un text dramatic românesc, mon­tat în premieră la Teatrul Ion D. Sîrbu din Petroșani, în perioada octombrie-noiembrie 2020, precum și structurarea etapei de cercetare, axată pe dinamica mutațiilor cul­turale, sociale și politice din Valea Jiului, cu accent pe tradiția mineritului și pe schim­bările majore ale acestei ocupații fun­da­men­tale pentru zona monoindustrială, mai precis ora­șele Petroșani, Petrila, Lupeni, Vulcan, Uricani.
Petroșani 100, un spectacol cu și despre mineri, un omagiu adus minerilor Văii Jiului. Proiectul este realizat de Teatrul Dramatic Ion D. Sîrbu,cu sprijinul Administrației Fon­dului Cultural Național.Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii be­neficiază de reducere 50 la sută.

Fantasticul Domn Vulpe
Apoi, duminică, 13 februarie 2022, de la ora 12.00, cei mici și nu numai sunt așteptați la Premiera Spectacolului „Fantasticul Domn Vulpe” după Roald Dahl, regia și scenografia Marius Costache.
„Domnul Vulpe iese în fiecare noapte și fură câte ceva de-ale gurii de la trei fermieri tare nesuferiți. De la Boggis fură găini, de la Bunce, rațe și gâște, iar de la Bean, cur­cani.Asta, până când, exasperați, aceștia pun la cale un plan ca să-l scoată pe vulpoi din vizuină. Fermierii nu știu însă cât de fantastic este domnul Fox și de câte este în stare să își apere familia. Fantasticul vulpoi Domnul Fox, reușește să scape, împreună cu fa­milia sa”.
Pentru a vedea în­treaga aventură a fantasticului Domn Vulpe, dar și a ce­lor­late personaje, vă așteptăm du­mi­nică la Teatru, sună invitația celor de la tea­trul din Petro­șani.
Prețul unui bilet este de 8 lei pen­tru copii și de 10 lei pentru adulții în­soțitori.

Atenție!
Având în vedere noile măsuri anti-COVID, accesul în sala de spectacole este permis la 30% din capacitatea sălii și doar celor care dețin: certificat verde, rezultat negativ al unui test antigen rapid sau PCR. Sunt exceptați de la această obligație copii sub 12 ani. Masca la interior este obligatorie!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura