Actualitate

Ce trebuie să știi despre vacanța cu un animal de companie?

Vacanțele sunt o perioadă grozavă și toată lumea știe asta. Cu toate acestea, atunci când ai un animal de companie, apar unele probleme și întrebări. Ce să faci cu animalul tău iubit în timp ce te relaxezi? Îl iei cu tine sau îl lași în grija cuiva în care ai încredere? Acestea sunt întrebări foarte dificile, iar în continuare vei afla cum să te pregătești atunci când te decizi să îți iei câinele sau pisica cu tine în vacanță.

Călătoria cu avionul: poți lua animalul de companie la bordul avionului?

Îți poți lua animalul de companie la bordul avionului, atât când mergi într-un city break, cât și într-o vacanță exotică, dar este necesar să obții acordul transportatorului. În plus, doar câinii și pisicile sunt acceptați pentru transport (unii transportatori acceptă și dihori). Este foarte important de reținut că animalul nu trebuie să depășească 8 kg (inclusiv cușca), și există bineînțeles câteva indicații cu privire la dimensiunea cuștii.

Trebuie să raportezi în prealabil atunci când rezervi biletul de avion. Există o limită de animale de companie la bordul avionului, așa că merită să anunți cu mult timp înainte, de preferință în momentul rezervării. Transportul animalelor se face după plata unei taxe suplimentare, fiecare transportator având propria lista de preturi. În timpul zborului, animalul nu poate fi scos din cușcă.

Animalele de companie pot fi transportate în două moduri diferite:

  • la bordul avionului;
  • în cala de bagaje.

Ce documente trebuie să ai cu tine când călătorești cu un animal?

Transportul unui animal este posibil numai pe baza documentelor solicitate:

  • pașaport cu confirmarea vaccinărilor necesare (împotriva rabiei);
  • certificate sanitare veterinare valabile ținând cont de reglementările din țara de destinație și eventual porturi de tranzit;
  • microcip sau tatuaj implantat și documente care confirmă numărul atribuit.

Sfaturi utile pentru călătoria cu animalul de companie

Călătoria cu avionul este, fără îndoială, un eveniment foarte stresant pentru un animal de companie. Merită să îți obișnuiești animalul de companie cu cușca în avans, cu câteva zile înainte de călătorie, în care va petrece câteva ore.

Înainte de călătorie, asigură-te că scoți animalul de companie și ai grijă de toate nevoile lui. Procesul de check-in pentru bilete de avion cu animalul de companie durează puțin mai mult decât de obicei, așa că asigură-te că ajungi la aeroport mai devreme.