Actualitate

Ce surpriză le-au făcut polițiștii unor consumatori de droguri

Aceștia își comandaseră de pe un site din străinătate ciuperci halucinogene, după ce urmăriseră un film pe Netflix. Ofițerii SCCO Hunedoara au intrat pe fir, s-au dus la oficiul poștal din Deva unde sosise co­letul și au înlocuit ciupercile halucinogene cu ciuperci comestibile.

Au presărat pământ peste ciuperci
Cei trei tineri au fost condamnați în pri­măvara acestui an pentru introducerea în țară de droguri de mare risc, după ce au găsit un furnizor de droguri pe Dark Net, și au introdus în România, prin intermediul C.N. Poșta Română, cantitatea de 33,51 grame fragmente vegetale uscate care conțin PSILOCINĂ și PSILOCIBINĂ (droguri de mare risc). Potrivit anchetei, unul dintre tineri a comandat on-line, din străinătate, trei doze de ciuperci halucinogene. În baza ordonanței provizorii emisă de către pro­cu­ro­rul de caz, organele de poliție judiciară
s-au deplasat la sediul Oficiului Poștal din Deva și au deschis coletul în care erau dro­gurile și le-au înlocuit cu ciuperci Cham­pig­non comestibile, peste care s-a presărat pământ de culoare neagră, fiind păstrat ambalajul original, iar apoi au lăsat coletul să fie livrat destinatarului. „După ce a preluat coletul și i-a verificat integritatea, inculpatul s-a întors la autoturismul său, iar după ce a urcat în mașină a utilizat telefonul mobil. Organele de urmărire penală au descins la adresa de domiciliu a inculpatului iar în urma percheziției domiciliare, în locuința incul­pa­tului a fost descoperită cutia din carton având lipit un sticker emis de Deutch Post”, se arată în dosar. Deși Tribunalul Hunedoara i-a condamnat pe cei trei, în urma apelului făcut, Curtea de Apel Alba Iulia a desființat sentința penală și a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare aceleiași instanțe de fond – Tribunalul Hunedoara, judecata urmând a se relua conform regulilor de procedură a ju­decării cauzei în primă instanță, iar ultimul act procesual valabil fiind audierea incul­pa­ților. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura