Ce spune primarul Devei despre arestarea secretarului general al municipiului

Adriana Năstase

Ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Devei, Florin Oancea (foto), a declarat că nu avea cunoştinţă despre activităţile pe care le-ar fi desfăşurat secretarul general al municipiului, Laura Sârbu, arestată pre­ventiv pentru fapte de corupţie, men­ţio­nând că a pus la dispoziţia procurorilor DNA toate documentele solicitate.

Nu se antepronunţă
„Am pus la dispoziţie toate documentele care ne-au fost solicitate. Activitatea pri­măriei trebuie să continue, motiv pentru care, prin dispoziţie, atribuţiile secretarului general al municipiului Deva vor fi preluate de către directorul juridic, Oana Mura”, a precizat primarul municipiului Deva.
În ceea ce priveşte suspendarea din funcţie a secretarului general Laura Sârbu, primarul a spus că este prematur să poată oferi un răspuns.
„Dacă instanţa va stabili anumite in­ter­dicţii pentru secretarul general al muni­ci­piului Deva, doamna Laura Sârbu, atunci, din po­ziţia de primar, am rolul de a o sus­penda din funcţie. Aşteptăm decizia instan­ţei, nu vreau să mă antepronunţ”, a men­ţionat Oancea.

Prima experienţă de acest fel
Primarul a precizat că nu ştia despre ceea ce ar fi făcut secretarul general al Primăriei Deva, menţionând că le-a spus funcţio­na­rilor din primărie că au libertate de acţiune până la limita conferită de lege, conform statutului şi fişei postului fiecăruia.
„Este prima mea experienţă de acest fel, de când sunt primar. Nu am fost chemat nicio­dată la DNA, nici la Parchet, nici la Tribunal. E o situaţie neplăcută, trebuie să o recunosc. Nu m-am mai confruntat cu ea. Nu am ştiut, vă mărturisesc la modul cel mai sincer, şi nu ştiu dacă într-adevăr este aşa sau nu. De aceea, nu vreau să mă ante­pronunţ”, a adăugat primarul municipiului Deva.
Laura Sârbu, secretar general al mu­ni­ci­piului Deva, soţul acesteia, angajat în cadrul Biroului Investitori Relaţii Externe, şi cum­natul acesteia, angajat la Serviciul Cadastru al primăriei, administratorul unei societăţi comerciale au fost arestaţi preventiv joi, de Tribunalul Alba, la propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Laura Sârbu şi soţul acesteia sunt acuzaţi de DNA că ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei pentru a-şi trafica influ­enţa asupra funcţionarilor din cadrul insti­tu­ţiei pentru atribuirea unor contracte de lucrări.

One thought on “Ce spune primarul Devei despre arestarea secretarului general al municipiului

  • 6 aprilie 2021 la 14:08
    Permalink

    https://www.gsp.ro/gsp-special/diverse/santier-sala-polivalenta-constanta-aprilie-2021-foto-video-628411.html

    , de ce in Deva nu s-a început șantierul noii săli polivalente de la Barcea? Asa te-ai lăudat. Uite, la Constanța, se poate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare