Ce spun cei de la Pro Infrastructură, referitor la Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva: „Contractul a fost reziliat de o gaşcă de incompetenţi iresponsabili”

3 septembrie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

 

       După   scandalul cu Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, nu se vede nici o mişcare pe şantier, pentru remedierea problemelor, aşa cum susţinea ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
Cei de la Asociaţia Pro Infrastructură îl ironizează pe ministrul Cuc, făcându-l ministrul Culturii şi susţinând că Lotul 3 este autostrada-muzeu.
      „Presupusele probleme sunt doar pretext”
„La 22 de zile de când Lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva putea fi inaugurat şi la şase zile de când Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reziliat contractul finalizat în proporţie de 99 la sută, cei din Compania de Drumuri nu au apărut în teren ca să rezolve aşa-zisele <<deficienţe>> invocate. Ministrul Transporturilor Cuc, împreună cu directorul CNAIR Scarlat promiteau săptămâna trecută că problemele de pe şantier vor fi soluţionate şi se va da drumul la circulaţie. Şi atunci de ce nu e nimeni în teren? Poate pentru că presupusele probleme sunt doar pretexte. Din informaţiile noastre, în cei şase ani scurşi de la semnarea contractului (august 2013), inginerul FIDIC (consultantul) angajat de CNAIR ca să supervizeze antreprenorul a identificat 60 de neconformităţi, dintre care 59 au fost stinse (reparate) de constructor – un număr normal pe un şantier de o asemenea anvergură, comparabil cu alte proiecte de autostrăzi”, scriu cei de la Asociaţia Pro Infrastructură pe pagina lor de Facebook.
     „Cât mai trebuie să suportăm bătaia de joc?”
„Ironia sorţii este că singura neconformitate încă nesoluţionată este chiar în capătul dinspre Holdea, fix la graniţa cu Lotul 2 Lugoj-Deva, acolo unde nu se va circula până la finalizarea celebrelor tuneluri „pentru urşi “(aflate în prezent în licitaţie), adică probabil prin 2024. Aşadar, avem o AUTOSTRADĂ MUZEU de 21 km perfect funcţională din 12.08.2019, pregătită să preia traficul rutier, al cărei contract a fost reziliat de o gaşcă de incompetenţi iresponsabili, care doar mimează că urmăresc interesul cetăţenilor. Oare cât vor mai fi nevoiţi românii şi europenii să suporte bătaia de joc, când ei au plătit o autostradă, nu un muzeu?!”, scriu reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură pe Facebook.(Adriana Năstase)

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. florin spune:

    ce este asa greu de inteles, daca nu au dat ,,dreptul”,

  2. alex spune:

    cine e pro infrastructura ?!
    e vreo autoritate ?!
    sa ne lase asociatia lu’ peste prajit !!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Interlopii „săltaţi“ în Deva, în iunie, au fost eliberaţi

      Indivizii bănuiţi că au obligat zeci de fete să se prostitueze au fost eliberaţi din arest în urma unei...

Copil de 13 ani, accidentat pe trecerea de pietoni

Minorul se angajase în traversarea unui drum cu mai multe benzi de circulaţie şi a fost surprins de un şofer...

Spărgătorii caselor de pariuri, judecaţi pentru furt calificat

         Dosarul se judecă la Târgu Jiu cu autorii în stare de arest preventiv. Printre cei trei învinuiţi din...

Închide